Bonus – Malus påverkar ditt bilköp om du importerar eller inte

med Inga kommentarer

Bonus – Malus påverkar ditt bilköp om du importerar eller inte. Dagsläget skiftar beroende på bil och ålder så läs på för just din tilltänkta bil. Ny aviseringar är på gång.

Bonus-Malus systemet påverkar bilinköpen. Bonus – Malus infördes 1 juli 2018, alltså för lite mer än tre år sedan.

Som repetition så är Bonus – Malus en förhöjd fordonskatt för lätta fordon som är inregistrerade för första gången i något land efter 1 juli 2018. Därför har Import av begagnad bil från Tyskland med första inregistreringsdatum före 1 juli 2018 undvikit Bonus -Malus systemet.

Läs gärna även våra äldre inlägg från oss från olika tillfällen under de tre år som Bonus – Malus har gällt på olika sätt.

2020-01-13: Fordonsskatt 2020
2018-08-26: Malussystemet på olika bilar och testsystemet WLTP
2018-06-07:  Nya importfördelar – Riksdagens beslut om Bonus-Malus
2018-07-01: Malussystemet 1 juli 2018 – Viktiga punkter

Bonus - Malus

En bil som har inregistreringsdatum efter 1 juli 2018, kanske juli, augusti eller september 2018 har ju nu passerat de tre åren som det är förhöjd fordonsskatt enligt Bonus-Malus. Dessa bilar går ju nu tillbaka till den lägre fordonsskatten. Dessa bilar kanske nu kan vara intressanta för dig som kund/köpare.

Bonus – Malus har förändrats ett flertal gånger de här tre åren sedan 1 juli 2018. Nya aviseringar om förändring av Bonus – Malus finns som förslag. På transportstyrelsens hemsida kan man läsa mer om Bonus – Malus och dessutom göra en beräkning av fordonsskatt för en bil.

De uppgifter som behövs är: Koldioxidvärde, vilket drivmedel och datum för när aktuell bil har sitt första inregistreringsdatum. Vill du läsa mer så finner du mer info om Bonus – Malus här!