Tyskland-om-oss-import20160823
Fredrik, Thomas och Solveig

Importbil - en passion för bilar, ledarskap och kvalité

Importbil.se har funnits sedan 2003 och har etablerat sig som en av Sveriges ledande importörer av bilar från Tyskland.

Importbils affärsidé är att erbjuda kunden en hjälpande hand när du ska importera bil från Tyskland. I takt med att kunderna blir fler arbetar nu fler från familjen i detta bolag. Detta för att fortsättningsvis kunna fortsätta med att utveckla kvalitén och fortsätta efter devisen ” från idén att köpa en importbil till en bil som är körklar i Sverige”

Skicka ett mail till Fredrik

Grundare/kompetens

Jag heter Fredrik Wennerholm, född 1980 och bor i Lund. Mitt intresse för bilar och affärer, gjorde att jag startade verksamheten i Importbil. Min egen bakgrund är en magisterexamen i ekonomi vid Lunds universitet år 2006, med inriktning på redovisning. Goda kunskaper i tyska från skoltiden kröntes med ett års tyska studier och boende i Wien. Språkkunskapen har gjort att jag kan ha en obehindrad kommunikation och förhandling med tyska bilförsäljare. Resultatet har blivit återkommande lyckade affärer med nöjda kunder i hela Sverige.
I utvecklingen av företaget finns nu medarbetare från familjen. Det är nu ett team som tillsammans med mig ansvarar för bokföring, hemsidearbete, informationsmaterial och övergripande administration där kvaliteten är ledordet. Dessutom avlastar övriga medarbetare i teamet med mottagande av bilar, vid leverans, besiktning och emellanåt utlämning av bilar till kund.

Noggrannhet från idé till körklar bil i Sverige

Noggrannhet och ett stort kontaktnät är ett par av ledorden som är grunden i verksamheten. Jag hjälper till med att utefter kundens specifika önskemål ta fram ett eller flera lämpliga objekt. Under åren har jag byggt upp ett stort nätverk i Tyskland och skaffat mig många värdefulla kontakter hos märkeshandlare och andra seriösa företag som handlar med nyare kvalitetsbilar. Mitt etablerade kontaktnät gör det möjligt för mig att ta fram bra bilar till konkurrenskraftiga priser.

Processen som bilen måste genomgå för att bli körklar i Sverige ska vara säker, smidig och blir därmed effektiv. Verksamheten har under åren utvecklats och skapat en ständigt växande kundkrets. Detta har lett till att jag har ombildat företaget till ett aktiebolag för några år sedan. Importbil blickar framåt och jag jobbar ständigt för att ge mina kunder ännu bättre service. Nöjda och återkommande kunder är för mig den bästa reklamen. För flera kunder har jag fått nöjet att leverera både bil nr sex och sju i ordningen.

Artiklar och expertutlåtande

Vid ett flertal tillfällen har vår erfarenhet om att importera bil från Tyskland efterfrågats i artiklar. Dagens Industri, Svenska Dagbladet 2012, Affärsvärlden 2013 och Svenska Dagbladet Näringsliv med flera tidningar ute i landet december 2015.

svd-nyhet-urklipp-importbil
Artikel i SVD. Klicka för att läsa mer.
Artikel i DI. Klicka för att läsa mer.
Artikel i DI. Klicka för att läsa mer.

Utställning

Vi på Importbil.se har deltagit på Motormässan i Malmö vid två tillfällen (2009, 2012) och på Ring Knutstorp år 2014. I augusti 2015, 2017 deltog vi på Skanör Falsterbo Gran Turismo Show.

Bilder från utställningarna
Många ville veta fördelarna med att importera från Tysland
Porsche - Skön att köra & populär att importera
De bästa importörerna har koll på alla sorters bilar
Vad är en mässa utan Ferrari?
Importbil.se på plats i Skanör Falsterbo 2017

Det är alltid kul att få träffa passionerade bilälskare och extra lyckliga blir vi när vi kan dela med oss av värdefulla tips som gör ditt liv som bilägare lite lättare.
Vi tackar för all positiv respons vi får på vad vi gör. Håll utkik efter oss även i framtiden för vi kommer att medverka fler gånger!

Golftävling

Vi är stolta över att vid ett antal tillfällen varit huvudsponsor vid Skyrups golftävlingar. På dessa tävlingar brukar upp mot 100 golfare spela greensome. Vi har bl.a. funnits mellan de olika hålen och för de som velat har vi berättat om våra tjänster för att hjälpa dig köpa in din bil från Tyskland.

Bilder från golftävlingarna
Vi hjälper dig importera och köpa hem bilen från Tyskland
Golftävling juli 2016 i Skyrup
Mer om bolaget som hjälper dig köpa bil från Tyskland
Golftävling juli 2015 i Skyrup
Golftävling augusti 2017 i Skyrup

Det har varit kul och uppskattat att medverka vid dessa tävlingar och det är något vi ämnar göra fler gånger, det vore kul om vi hade sett just dig på en av dessa tävlingar också!

Vi är även sponsor på Barsebäck Golf & Country Club.

Våra samarbetspartners för tysk bilimport

Ditec bilvårdcenter
Ditec. Vi har ett nära samarbete med P & B Bilvårdcenter/Ditec i Lund där vi lämnar in bilar varje vecka. Vid leverans av din bil är allt klart enligt önskemål.

tyska bilsajter importbil.se
Nordic Finance arbetar vi med och hjälper företag med tjänstebilar. Du kan leasa en bil från Tyskland som både är ny och begagnad så länge momsen är avdragbar.

Solfilm01jpg
Solfilmsmontören. Vi kan ordna solfilm på din bil så att allt är klart till leverans.

Classic Car Service AB i Löddeköpinge hjälper oss med bl.a. montering av sidomarkerings-lampor på de US-bilar som inte är helt klara när de kommer till Sverige.

importera bilar från tyskland
Besikta Bilprovning. Vi har stående tider hos Besikta varje vecka så du behöver aldrig vänta på att få tid för registrerings-besiktning.


Hagman Europatransporter AB hämtar bilarna från Tyskland och deras nya lastbilar hämtar varje vecka.

importbilar
Rosbergs Däck, hit kan du beställa dina vinterhjul/däck så åker vi dit och ordnar med omläggning.


HC Bilservice hjälper oss med bl.a. montering av sidomarkerings-lampor på de US-bilar som inte är helt klara när de kommer till Sverige.

Tjänsten med täckt biltransport kan förutom hemtransporten från Tyskland även leverera inom Sverige och från Sverige till något annat land i Europa t.ex Spanien.