Hitta de bästa bilannonserna när du ska köpa begagnad bil

med Inga kommentarer

Bilannonserna du behöver inför bilköpet hittar du här

Att hitta bilannonser är idag lättare än någonsin: Med bara några klick kan du hitta fram till webbsidor med tusentals nya och begagnade bilar till salu. Det tar dock sin tid att leta fram de bästa erbjudandena, för att inte tala om själva provkörningen och förhandlingen med säljaren. När du ska köpa en begagnad bil på egen hand måste du därför vara beredd på att lägga ner gott om tid på att hitta rätt.

I denna artikel kommer vi på Importbil att tipsa om var du kan hitta de bästa svenska bilannonserna. Vi bjuder också på en kort förklaring av hur vår tjänst hjälper dig att hitta den bil just du önskar dig - i toppenskick och till begagnatpris. Vill du även leta bland tyska bilannonser så rekommenderar vi varmt att du tittar på de tyska siterna med bilannonser vi listar här.

Är du beredd att importera så rekommenderar vi varmt att leta i Tyskland där du hittar billigare priser än i Sverige när du ska köpa begagnad eller ny bil eller husbil och dessutom ett större utbud. Kan du själv tänka dig göra det så läs gärna vår guide för att importera ett fordon från Tyskland.

Vill du hellre låta en expert hjälpa dig få ner priset på ditt begagnade fordon så gör en prisförfrågan här så tar vi prisförslag. Förutom att vi kontrollerar att allt är som det ska med bilen så kan vi dessutom ofta ge en garanti på dem.
 
 

Hur får man fram de bästa bilannonserna snabbt & gratis?

På Importbil.se har vi arbetat med bilimport sedan år 2003, och därför vet vi precis var man hittar de bästa fordonen. Du behöver endast fylla i formuläret till höger och berätta om din drömbil för oss. Varje månad går vi igenom hundratals bilannonser och dessutom genom vårt nätverk kommer vi i vissa fall åt ett större utbud än vad som är möjligt för den gemene mannen. De bästa skickar vi sedan till dig kostnadsfritt. Ska vi hitta din drömbil åt dig? Berätta vad du önskar:

Om du väljer att gå vidare med vår tjänst kommer vi även att förhandla med säljaren och hämta hem bilen till Sverige. Vi sköter dessutom allt pappersarbete åt dig. Du får en registrerad och körklar bil, hemlevererad. Helt enkelt.

Fördelar med att importera en begagnad bil via Importbil:
 Lägre totalpris än vid direktköp i Sverige
 Bättre servade och utrustade bilar
 Vi sköter allt arbete åt dig
 Större utbud och bättre skick

Fyll i formuläret så återkommer vi med de bästa bilannonsera

Få gratis bilannonser
Nyhetsbreven skickas 1-6 ggr per år och har avbeställningslänk.
Sending

Vill du hellre hitta din begagnade bil själv?

Fortsätt läsa! Här nedan hittar du en guide till de bästa bilannonserna både inom Sverige och utomlands. Du hittar också en smart checklista på detaljerna du bör dubbelkolla innan du slår till.

Var finns det största utbudet av bilannonser?

Autouncle

 • Över 9 miljoner bilannonser online
 • Jämför begagnade bilar över hela Europa
 • Hitta bästa priset på drömbilen

AutoUncle är en smart jämförelsetjänst för begagnade bilar. Du får tillgång till ett gigantiskt utbud, eftersom bilar från hela Europa jämförs. Tekniken hjälper dig att på nolltid hitta fram till bästa priset på din drömbil.

Importbil.se

 • Fler bilannonser än vad som finns online
 • Totalpriset blir mycket lägre än i Sverige
 • Få bilen hemlevererad, påställd och körklar

Genom att kostnadsfritt beställa bilannonser från Tyskland via oss på Importbil.se kan du hitta ett brett utbud av begagnade bilar som är både billigare och i bättre skick än vad som är möjligt i Sverige.

Blocket

 • Över 100 000 bilannonser
 • Ca 5 miljoner unika besökare i veckan
 • Köp bilen privat eller hos bilhandlare

Eftersom Blocket är Sveriges största online handelsplats, är chansen stor att du kommer att hitta en bra begagnad bil i deras utbud. Det går att köpa bilar från både privata bilägare och bilhandlare som annonserar på Blocket.

Var finns de billigaste bilannonserna i Sverige?

Kvdbil

 • Köp på auktion eller till fastpris
 • Jämför med bilhandlarens pris
 • Priset visas också som månadskostnad vid billån

Kvdbil är Sveriges största marknadsplats för begagnade bilar. Du får en minutiös rapport om bilens skick, och kan sedan bjuda den summa du vill betala. Uppgifterna som visas hjälper dig avgöra om du gör en bra affär.

 

Bilweb

 • Begagnade bilar från hela Sverige
 • 18 olika kategorier jämförs
 • Bygg din bil genom att välja önskad utrustning

Bilweb har en händig jämförelsefunktion som låter dig ställa flera liknande bilar mot varandra. Du kan jämföra dem på upp till 18 olika kategorier för att försäkra dig om att du gör en bra affär när du väljer att slå till.

Vilka är de enklaste svenska sajterna för förstagångsköpare?

Bilia

 • Enkelt att filtrera sökningen
 • Betalningen kan skötas online med BankID
 • Köpet kan ske online eller via en handläggare

Bilias filtreringsmeny är lättanvänd och gör det till en dans att hitta drömbilen. Sedan kan du välja att betala online med BankID eller att få ett personligt bemötande av en handläggare och sköta affären på traditionellt sätt.

 

Bytbil

 • Användarvänlig filtreringsmeny
 • Snabb inledande överblick av bilen
 • Fler uppgifter när du klickar på en modell

Bytbil gör det enkelt att hitta bilen du behöver. Använd filtreringsmenyn för att begränsa utbudet till den bilmodell du vill ha. När du hittat en bil som ser intressant ut kan du klicka på den för att läsa en heltäckande rapport om bilens skick.

Wayke

 • Lättnavigerad sida
 • Köp online, på auktion eller med privatleasing
 • Alla bilar kontrolleras av Wayke

Wayke har byggts för att underlätta din kundresa: de vill att det ska kännas tryggt att köpa bilen online. Därför annonserar de kontrollerade bilar från seriösa säljare. När du hittat drömbilen kan du via ett meddelande, telefon eller e-post boka ett personligt möte med en handläggare.

Vilken begagnad bil ska man köpa?


Det första steget är att bestämma vilken sorts bil du vill köpa. Utgå gärna från dina behov, omständigheter och önskemål, i den ordningen. Behöver du en snygg sedan för att ta dig till och från jobbet varje dag? Har du en stor familj och behöver därför gott om utrymme och flera sittplatser? Hur ser din budget ut? Och slutligen: har du några särskilda önskemål gällande extrautrustning?

Var lär man sig mer om att köpa begagnad bil?

 • Bilsvar är en gratis jämförelsetjänst på nätet som låter dig ställa olika bilmodeller mot varandra och jämföra dem avseende säkerhet, teknik, ekonomi och miljö. Sök bland över 50 000 olika nya och begagnade bilmodeller, sortera fram de som du är intresserad av, och använd uppgifterna för att avgöra vilken som kommer att passa bäst till just dina omständigheter.

Ska man köpa sin begagnade bil privat eller från en bilhandlare?

Bilannonser hittar du både privat och hos handlare

Vad ska jag tänka på när jag köper begagnad bil privat?

Att köpa en begagnad bil direkt från en privatperson i Sverige kan innebära att du kan få ett bättre pris än hos en bilhandlare. Du har dessutom möjlighet att samtala med ägaren om hur bilen skötts och vilka reparationer som utförts, samt få förstahandsinformation om befintliga problem. Det är dock viktigt att du tar reda på om den begagnade bilen fortfarande omfattas av fabriksgarantin eftersom du är tämligen utlämnad om det skulle visa sig vara något fel på bilen i efterhand. Tänk på att bakom de bästa priserna finns det ofta en förklaring, inte sällan kostsamma reparationer som du kanske inte vet om, säljaren inte berättar, men som gör att den senare gärna säljer den lite snabbare till ett lägre pris till den som inte hittar felen.

Vad ska jag tänka på när jag köper begagnad bil från en bilhandlare?

När du köper en begagnad bil från en bilhandlare brukar priset ligga på liknande nivåer eller något högre som privata försäljningar, däremot kan du räkna med att det blir svårare att pruta på den. De flesta tror att priserna är betydligt högre, men vad bilhandlarna tjänar pengar på är inte ett högre försäljningspris än marknaden utan att de köper in dem betydligt billigare. Köper du av en bilhandlare finns det lagstadgat skydd som du får del av från handlaren, som inte gäller när du köper privat och vissa bilhandlare kan ha utökade garantier, men som alltid är det viktigt att kontrollera att det är en seriös bilhandlare. Hos bilhandlare har du också fler valmöjligheter, lättare att jämföra priser, få experttips och inte sällan kan det ingå garantier i priset eller möjligheter att köpa till dem.

Vad ska jag kontrolleras innan jag gör ett bilköp?


När du har ett eller flera intressanta objekt inom sikte, gäller det att ta reda på om den bild du fått hittills verkligen stämmer med verkligheten. Vi bjuder på 3 tips som kan hjälpa dig utvärdera bilen du funderar på att köpa, så att du kan vara säker på att det faktiskt handlar om Drömbilen.

 

1.    Skaffa rätt bild av bilens långsiktiga kostnad

Det kan kännas lockande att falla för ett billigt pris när du bläddrar bland bilannonserna. När du ska avgöra om den modell du vill köpa faktiskt får plats i budgeten, finns det övriga kostnader du måste räkna med, exempelvis underhåll, skatt, försäkring och besiktning. Här kommer en händig lista på punkterna du måste ha i åtanke för att få en korrekt bild av bilens egentliga pris - på lång sikt.

 • Hur mycket kostar det att försäkra denna bilmodell?
 • Hur ofta kommer bilen behöva repareras?
 • Hur mycket kostar reparationen?
 • Hur stor fordonsskatt behöver du betala?
 • Hur mycket kommer bilens värde att sjunka med åren?
 • Hur mycket drivmedel förbrukar bilen, och vad kostar det?

 

2.    Bakgrundskolla tidigare ägare och dokumentation

Du bör göra en egen bakgrundskontroll av bilens ägare när du ska köpa en begagnad bil privat. Det gör du enklast via Transportstyrelsens e-tjänst Uppgifter för Annat Fordon. Genom att ange registreringsnumret kan du få tillgång till viktiga uppgifter om bilen i fråga, samt information om dess två senaste ägare.

En viktig värdehandling du också måste undersöka innan bilköpet är serviceboken, där du kan se om bilen servats som den ska. Du bör också dubbelkolla uppgifterna med den angivna verkstaden så du är säker på servicebokens äkthet samt om de kan berätta huruvida det finns fler risker eller problem som man vid det tillfället inte åtgärdade. Annan dokumentation som bör finnas på plats vid bilköpet är instruktionsboken samt information om eventuell extrautrustning som installerats.

3.    Ta en provtur

Provkör bilen ordentligt innan du slår till! Det är så klart en given grund sättet att slippa senkomna överraskningar när pengarna bytt händer och alla papper är påskrivna. Estetiska fel är ganska lätta att upptäcka under en provkörning, men annat är det med dolda mekaniska fel. Därför är det extra viktigt att du har både ögonen och öronen öppna så du märker om det kommer ovanliga ljud från fjädringen, växellådan eller motorn.

Känner du att provturen gått bra men inte själv är proffs på att kontrollera skicket på alla delar i bilen, eller kan ta med någon som är det, rekommenderar vi också att du gör en så kallad bildiagnos av bilen innan du köper den. Då går en professionell verkstad igenom alla viktiga detaljer kring bilen och testar så allt fungerar som det ska. Räkna med 1 500 - 2 000 kr för den tjänsten. Det är väl investerade pengar för att du ska slippa stå riskera dyra reparationer och stå där med skägget i brevlådan.

 

Vad måste man undersöka på en begagnad bil innan man köper den?


Nedan lista vi ett par av de saker du åtminstone bör kontrollera för att inte åka ut för otrevliga överraskningar. Är du, eller en vän, inte kunnig inom bilar rekommenderar vi att du beställer en så kallad bildiagnos istället.

  Hur ska jag göra?
Vad ska jag titta efter?
Stötdämpare Gunga på bilens alla hörn, dra och ryck i hjulen. Hur reagerar stötdämparna? Hörs det konstiga ljud? Glappar det någonstans?
Lack och plåt Titta på bilen i dagsljus. Öppna alla luckor, fönster och dörrar. Titta på gummilister och under mattor. Finns det färgskiftningar i lackeringen? Är plåten slät? Finns det fukt och rost? Glappar gummilisten? Finns det svetsskarvar?
Fälgar och däck Undersök däcken. Är något snedslitet? Hur djupa är däckmönstren? Finns det färgrester i hjulhuset?
Rutorna Undersök alla bilens rutor. Finns det repor på rutan? Finns det märken efter stenskott?
Lås Prova både fjärrlås och bilnycklar. Går det att låsa alla dörrar och luckor? Fungerar fjärrlåset? Finns det åtminstone 2 bilnycklar? Funkar båda som de ska?
Strålkastarna och bakljusen Titta på billjusen. Finns det fukt på lampglasens insida? Är de spruckna?
Under bilen Titta på avgasröret och marken under bilen. Är avgassystemet rostigt? Läcker bromsrören? Finns det spår av oljeläckage på garagegolvet?
Under huven Öppna motorhuven och ta en titt. Finns det oljeklet? Hur är det med kyl-, servo- och bromsvätskan? Vilken färg är motoroljan? Är det geggigt på insidan av oljelocket?
Bälten och säten Provsitt i bilen. Hur ser klädseln ut? Finns alla nackskydd? Fungerar alla bälten? Finns det fläckar eller brännhål någonstans? Hur luktar det?
Elfunktioner Vrid på tändningen och prova alla elfunktioner. Tänds/släcks varningslamporna som de ska? Fungerar blinkers, fläkt, torkare? Blåser AC:n kallt?

Hur kan en bilimportfirma hjälpa mig hitta bilannonser?

Bilköpet är en stor händelse i livet, men det går inte att komma ifrån faktumet att det också är mycket tidskrävande. Är det första gången du ska köpa eller importera en begagnad bil kan det även kännas svårt. Du kanske inte känner dig helt säker på prisläget? Eller så vet du inte riktigt hur du ska avgöra om bilen värd priser, och självklart vill du inte bli lurad till att betala onödigt mycket eller riskera köpa en bil med många fel. I så fall kan du med fördel vända dig till oss för att få hjälp. Vi på Importbil har stenkoll på pris, förhandlingar, garantier och självklart också själva importen från Tyskland. Vi tar in bilar och husbilar med prislappar från 100 000 kr och uppåt och på de nivåerna sparar man inte sällan över 100 000 kr jämfört med att köpa motsvarande begagnad bil i Sverige.

Här kan du läsa om en kund som sparade i runda slängar 150 000 kr på sin nya Porsche. Genom att importera din bil via oss, kan du spara upp till 25 % av bilens totalpris jämfört med vad den skulle ha kostat i Sverige - vårt arvode medräknat. De tyska begagnade bilar vi hittar är tack vare det större utbudet generellt sett betydligt bättre servade och utrustade än en genomsnittlig svensk bil. Med andra ord kan du via oss få tillgång till:

 • Det billigaste priset
 • Det enklaste köpet
 • Den bästa bilen för just dig

Visst låter det önskvärt?

Längtar du också efter att få sätta dig bakom ratten på ditt drömfordon?