Topp 10 bilar och husbilar att importera från Tyskland 2022

med Inga kommentarer

Bästa bilarna att importera från Tyskland

Är du sugen på att skaffa en begagnad bil eller husbil, eller varför inte en ny, men vet inte riktigt vart du ska vända dig? Valet brukar ofta begränsas av budgeten, dina behov, och vilka modeller som finns på marknaden. På Importbil rekommenderar vi starkt att du vänder blicken söderut till Tyskland när du letar begagnade fordon eller nya fordon, och här är varför:

  • Utbudet av begagnade bilar och husbilar i Tyskland är mycket större än i Sverige.
  • Tyska fordon är oftast i bättre skick och bättre utrustade än svenska.
  • Du kan spara mycket pengar, inte sällan långt över hundratusen, på att importera från Tyskland.

Vill du veta vad vi kan ordna för pris till dig? Skicka en prisförfrågan med dina önskemål så återkommer vi inom 24h.

Vilka bilar är de bästa då?

Men vilka är egentligen de bästa begagnade bilarna och husbilarna när man ska importera från Tyskland? Vi på Importbil har listat de 10 bästa bilköpen från Tyskland just nu.

Fordonen har vi tagit fram utifrån att det ska vara en bil som ofta förekommer i Tyskland, åldern ska vara attraktiv och inte minst att bilen ska tillhöra de med störst rabatt i jämförelse med priset i Sverige.

Vilken begagnad SUV är bäst att importera från Tyskland?

 

1. Volvo XC90: En SUV som kombinerar teknik, körupplevelse och komfort för upp till 7 personer

Volvo XC90 SUV är en sjusitsig bil som designats med komfort och säkerhet i fokus. Det extra utrymmet gör det bekvämt att resa både långa och korta avstånd med familj och vänner.

Bilens panoramatak kan öppnas och vinklas för att släppa in frisk luft när du färdas ute i naturen. När du besöker ställen där luftkvalitén inte är i topp drar du nytta av Volvos unika luftreningssystem, som filtrerar bort upp till 95 % av förorenande luftpartiklar.

När det gäller säkerhet, ligger Volvo XC90 steget före med sin teknik för förarassistans. Hastighet och position anpassas automatiskt för att hjälpa dig hålla ett säkert avstånd till andra bilar. Head-up-displayen låter dig se din hastighet, navigera och till och med svara i telefonen utan att ta ögonen från vägen framför dig.

Se Volvo XC90 vi hämtat hem direkt från Volvo i Tyskland, Prislappen? Betydligt billigare än i Sverige, hör av dig till oss om du vill veta vilket pris vi kan få fram idag.

 

Begagnad Volvo XC90 Recharge Laddhybrid

Vilken halvkombimodell är bäst att importera?

 

1. BMW M140i: Halvkombin med fokus på prestanda och körupplevelse.

BMW M140i xDrive är halvkombin med sportiga köregenskaper och premiumkänsla i ett enda dynamiskt och smidigt paket. Varje liten detalj är väl genomtänkt och designad, vare sig det handlar om det iögonfallande utseendet, kördynamikkomponenterna eller BMW:s innovativa teknik.

Visst är BMW M140i xDrive snygg, men det är först när du sätter dig i förarsätet som du börjar känna bilens kraft. Den är utrustad med den 6-cylindriga bensinmotorn M Performance TwinPower Turbo, som kan ta dig från 0 till 100 kilometer i timmen på knappa 4,4 sekunder.

Fyrhjulsdriften xDrive och den variabla sportstyrningen är också faktorer som bidrar till den fantastiska körupplevelsen: du får full kontroll över bilens rörelser även i de tväraste kurvorna.

Spana in den tyska BMW M140i xDrive som vår kund sparade 70 tkr på genom vår tjänst.

 

Begagnad BMW-140i från Tyskland

2. VW Golf R: Racingbilen som går från 0 – 100 km/tim på 4,7 sekunder

Bokstaven ”R” i bilens namn hintar på dess hastighet: det står för ”Racing”. Tvålitersmotorn på 300 hästkrafter får bilen att gå från 0 till 100 km/tim på endast 5 sekunder. Bilen kan växla mellan framhjulsdrift, bakhjulsdrift och allt däremellan.
Körglädjen maxas av turboladdare, 7-stegad DSG-låda, direktinsprutning och 4Motion permanent fyrhjulsdrift, som ger dig dragkraft och acceleration till och med vid blött eller halt underlag.
WV Golf R:s gränssnitt Sport HMI uppvisar viktig information som t.ex. laddningstryck, motoreffekt och G-kraft. Varvräknaren visar aktuell acceleration och antal varv, både framåt och i sidled.
Men livet består av mer än bara racing, och därför är VW Golf R:s bagageutrymme på 605 liter särskilt uppskattat. Baksätet är också stort och rymligt, och bilen är lättmanövrerad och trygg både när stora hastigheter uppnås och vid daglig rutinkörning.

Denna VW Golf R uppfyllde alla Joakims förväntningar – till en billigare peng.

 

Importerad VW Golf R från Tyskland

Vilken begagnad husbil är bäst att importera från Tyskland?

 

1. Plåtis: Nytta och nöje förenas i miniformat

Plåtisen har vuxit i popularitet tack vare sina köregenskaper och sin framkomlighet. Den smidiga husbilen är tillräckligt stor och rymlig för en campingsemester, och samtidigt smal och kort nog att parkeras på en vanlig parkeringsplats.
En annan uppskattad aspekt hos plåtisar är säkerheten. Eftersom de flesta modeller i grund och botten är skåpbilar, har de kvar både krockskyddet och förstärkningsbalkarna, och tål därför krockar mycket bättre än påbyggnadsbilar.
Det är möjligt att köpa en begagnad transportbil och göra om den till en skräddarsydd husbil på egen hand. Likaså finns det husbilar som kommer färdiginredda, med lyxiga detaljer som integrerad belysning eller smarta förvaringslösningar. Det är också viktigt att tänka på om husbilen har plats för kök, vattentank och badrumslösning.
När du på campingturen vill njuta av frisk luft, vida vyer eller en natt med stjärnor, är det bara att öppna plåtisens dörrar på vid gavel. Känslan av frihet och rymd som skapas i denna kompakta husbil är oslagbar!

Läs om plåtisen Knaus Boxlife 630 ME: Direkt från Tyskland till kundens campingsemester. En importerad Plåtisen Knaus Boxlife 630 ME

2. VW California: Fritidshuset på hjul

VW California växlar mellan två funktioner: fritidshus och campingbil på semestern, och vardagsbil resten av året. Den är nämligen tillräckligt smidig för att användas under vardagen, och samtidigt stor nog att erbjuda sängar, förvaringsutrymme, sittplatser och bord. I VW California Ocean erbjuds även kök med gasplattor, kylbox och färskvattentank.
Med hjälp av tjänsten WeConnect är bilen alltid uppkopplad med mobila onlinetjänster och trådlös iPhoneanslutning. VW Californias tak fälls upp för att skapa 2 sängplatser med gott om plats för upp till 4 personer.
När det gäller körglädje, är VW California skapad för att låta dig njuta av varje moment. Den är utrustad med DS automatlåda, som alltid har nästa växel redo. Bränsleförbrukningen förblir låg, accelerationen är snabb och växlingarna mjuka. Fyrhjulsdriftsystemet 4Motion fördelar kraften automatiskt så att du alltid har det bästa väggreppet oavsett underlag.
För att bidra till en säkrare körning, har husbilen flera olika säkerhetssystem: bromsassistent och multikollisionsbroms, låsningsfria bromsar, elektronisk stabilitetskontroll, antispinnreglering och elektronisk differentialspärr.

Se den VW California vars otroligt fina skick fick Thomas att bli så nöjd.

 

VW California hämtad av Importbil

Vilken sedan är bäst att importera från Tyskland?

1. MB S-klass: den förstklassiga lyxbilen nu inom räckhåll för normalstora budgetar.

Mercedes Benz S-klass har en stor och rymlig kupé med sköna lädersäten och gott om bagageutrymme.  Färden tillhör de mest angenäma då bilen är otroligt tyst och bekväm, bland annat på grund av luftfjädringen Airmatic. Den har dessutom en vacker och iögonfallande design, som utstrålar lyx och bekvämlighet. Inte alls konstigt med tanke på att Mercedes S-klass Maybach har från början varit ett superlyxmärke!
För att du ska känna dig säker på vägen även när höga hastigheter uppnås, har MB S-klass flera inbyggda säkerhetsfunktioner, bland annat aktiv styrassistent, stabilitetskontroll, PRE SAFE och assistent för döda vinklar.
När det gäller motorn, har MB S-klass producerats i framför allt olika sexcylindriga, åttacylindriga och tolvcylindriga versioner med direktinsprutade bensinmotorer men även elmotorer. Det går även att få tag på extra rymliga lyxvarianter – leta bara efter bokstaven L efter modellnamnet.

Läs här om den tre år gamla Mercedes-Maybach S 500:en som Andreas importerade från Tyskland 900 000 kr billigare än vad den kostade ny i Sverige.

Mercedes Benz i topp tio listan

 

2. BMW 7-serie: Bilen som utvecklats för att du ska klara allt och njuta av det.

BMW 7-serie är en exklusiv sedanmodell som hälsar dig välkommen med en speciell belysning redan när du stiger in i den Det är dock bara början på den upplevelse av välbefinnande som varje resa i bilen skapar. Laddhybriden BMW 740e erbjuder ett energisnålt alternativ med sin kombination av elmotor och fyrcylindrig bensinmotor på totalt 326 hk. Bilen ståtar även med förlängd hjulbas, vilket gör det extra rymligt för passagerarna i baksätet. Lyxkänslan förhöjs bland annat av panoramaglastaket, som även kan ljussättas för att matcha stämningsljuset inne i den aluminium-, trä- och läderbeklädda kupén.

När det gäller teknik, kommer BMW:s 7-serie fullt utrustad med Intelligent Personal Assistant och Remote Software som hjälper dig leta efter olika platser, läsa dina epostmeddelanden och hålla BMW:s tjänster och appar uppdaterade.

En lätt begagnad BMW 7-serie är prisvärd och billigare i drift än vad många tror.

BMW 7-serien tillhör de bästa bilarna att importera

 

 

3. Audi A8: Körglädje möter komfort och kvalitet

Audi A8 har en lyxig och väldesignad interiör, där varje detalj är genomtänkt och finslipad. Motorn är otroligt tyst och vibrationsfri, särskilt på släta vägar. Bilen finns som en hybrid med både el och bensinmotor. Rörelseenergin vid en inbromsning sparas i ett batteri, för att sedan återanvändas vilket resulterar i väldigt låga utsläppsnivåer.

Audi A8 har förstås även AI-paketen för självkörandesystem, plus fler än 40 olika förarstödsystem indelade i 3 paket.

Denna snygga begagnade Audi A8:s nypris på 1,1 mkr hade sjunkit till ca. 400 000 kr.

 

Bästa begagnade bilen att importera. Audi a8

Vilken cabriolet är bäst att köpa begagnad?

1. Jaguar F-type: Kraft, hastighet och elegans som karakteriserar ett riktigt fullblod.

Den tvåsitsiga Jaguar F-type slungas iväg från 0 till 100 på endast 4,2 sekunder. Den finns i både cabriolet- och kupémodell, med en slät kaross som är tillverkad av kompositmaterial och aluminium och en finish som drar allas ögon till sig. Svängarna tas stadigt även i de högsta hastigheterna, eftersom bilens viktcentrum har placerats optimalt mellan de två sätena.

Jaguar F-type klarar vardagssträckorna med elegans och den har skapats för den som verkligen älskar att köra. Bilen finns med V6-motor med upp till 380 hk, eller V8-motor med hela 575 hk.

Stötdämparna är utrustade med sensorer som mäter alla lägen och vinklar och anpassar styrningen därefter, vare sig det handlar om acceleration eller inbromsning. Med andra ord är Jaguar F-type en riktigt häftig sportbil!

Läs om Lars vita Jaguar F-type som överträffade alla hans förväntningar.

Cabriolet är en av de bästa bilarna att importera

Vilken 4×4 terrängbil är bäst att importera från Tyskland?

1. Vilken 4×4 terrängbil är bäst att importera från Tyskland?

Land Rover Defender: 4×4-fordonet som är byggt för äventyr.

Land Rover Defender kombinerar moderna färdigheter med klassiska terrängegenskaper i ett snyggt paket. Men bilen är inte bara tillverkad för att även klara de svåraste underlagen, den har också designats för att samtliga användare ska sitta skönt hela tiden.

Defender finns att skaffa med bränslesystemen turbodiesel, commonrail turbodiesel eller direktinsprutning och kompressor. När det gäller motorn, finns det flera alternativ att välja bland: som fyrcylindrig bensin- eller dieselmotor på upp till 300 hk, som sexcylindrig mildhybrid på upp till 400 hk eller som laddhybrid på 404 hk.

Designen har moderniserats lite, men safarikänslan går att fixa ändå med diverse tillval som t.ex. ett reservhjul på bakdörren eller ett tygtak.

Land Rover Defender gör körningen till ett nöje med dess kombination av elektrisk luftfjädring, fyrhjulsdrift och tvåstegad fördelningsväxellåda. Den självbärande karossen är stryktålig och designad för de tuffaste kraven. Bilen hör lika självklart hemma på isiga backar långt ute på landet som mitt på storstadens flottaste gata.

Vännen tipsade om Importbil. Nu är Henrik stolt ägare av en suverän Land Rover Defender.

 

Bästa bilen att importera - Land Rover Defender

Hur mycket kan du spara genom att importera en begagnad bil eller husbil från Tyskland?

Hur mycket just ditt fordon kommer att kosta beror förstås på flera faktorer, men i de allra flesta fall kommer du att kunna spara 10 – 25 % av slutpriset som du skulle fått betala för samma bil eller husbil i Sverige. Orsaken till prisskillnaden är bland annat att momsen på bilar i Tyskland är lägre och därav är de billigare redan från början.

Vad du ska göra med det extra utrymmet som skapas i din budget är upp till dig: Kanske du väljer att för samma budget köpa en lyxigare och yngre modell än den du först tänkt dig, eller varför inte fylla på bankkontot med mellanskillnaden!

Hur ser marknaden ut för begagnade bilar just nu?

Den nya fordonsskatten har ökat intresset för begagnade bilar (med första registreringsdatum före den 1:a juli 2018, alt max 3 år gammal). Med dagens marknad är nästan alla märken och modeller av både personbilar och husbilar lönsamma att importera från Tyskland.

Vi på Importbil hämtar runt 20 – 40 objekt i månaden, som levereras besiktigade och körklara till nöjda kunder. Några har framgången att lycka sälja dem med vinst i Sverige efter något år när de byter upp sig, medan andra behåller dem länge. Det de alla har gemensamt är att de har fyndat drömbilen, välservad, i toppskick, och inom räckhåll för budgeten.

Längtar du också efter att få sätta dig bakom ratten på ditt drömfordon?