Husbil importera nya och begagnade husbilar från Tyskland
Importera husbil från Tyskland med Importbil.se

Så fungerar det att köpa och importera husbil från Tyskland

Skälen är flera och som redan är kända att man kan importera husbil ifrån Tyskland. Det kan ha flera fördelar men det som överväger för de flesta är det stora utbudet, välutrustade husbilar till ett mycket bättre pris än i Sverige.

 

Importera ny eller begagnad husbil från Tyskland med Importbil.se

Inköpspriset är i många fall > 20 procent lägre i Tyskland jämfört med Sverige. Det kan även betyda att du kan köpa en exklusivare husbil inom din budget, alternativt nyare årsmodell och med en lägre mätarställning.

Att importera husbil från Tyskland kan vara både tidskrävande och generera en stor arbetsinsats innan man når målet. Här kommer Importbil.se in i bilden, vi tar hand om hela importen från början till slut.

Vi tar hand om köpe- och avtalsprocessen tillsammans med dig som kund. Dessutom bistår vi kunden med råd  vid betalningen. Därefter hämtar vi hem husbilen personligen från Tyskland, skickar in handlingar till Transportstyrelsen för ursprungskontroll, får husbilen registreringsbesiktigad och kontrollbesiktigad, levererad till dig, alternativt kommer du till Lund och hämtar husbilen.

Pris  29.900 SEK +moms, vilket inkluderar allt med transport, ursprungskontroll, registreringsbesiktning och leverans i Lund. Du kan se exempel på husbilar som vi tidigare har importerat här.

Spara upp till 20% på att importera husbil från Tyskland.
Vi erbjuder dig nu en unik tjänst när du står inför att importera husbil från Tyskland. Genom att ha tyskspråkig personal kan vi presentera en helhetslöning som gör en importaffär lika säker som om affären skulle skett på hemmaplan i Sverige. Du kan känna dig trygg med att köpa på distans, och dessutom erbjuder vi hemleverans av körklar husbil till alla orter i hela Sverige!

 

Hur du köper husbil i Tyskland i fyra steg:

Vi hjälper till med att utefter kundens specifika önskemål ta fram ett eller flera lämpliga objekt. Under åren har vi byggt upp ett stort nätverk i Tyskland och skaffat oss många värdefulla kontakter hos märkeshandlare och andra seriösa företag som marknadsför nyare husbilar. Vårt etablerade kontaktnät gör det möjligt för oss att ta fram bra husbilar till konkurrenskraftiga priser. Ibland hittar kunden själv lämpliga objekt som vi bedömer och undersöker vidare.

 

1. Hitta/förhandla/köpa husbilen

Efter att du som kund gjort en förfrågan om vilken husbil du vill ha eller att du själv hittat förslag till lämpligt objekt så letar vi förslag till objekt eller undersöker vad du hittat som kund. När du som kund vill gå vidare med ett objekt undersöker vi historiken för husbilen med antal ägare, service o.s.v. Vill vi därefter rekommendera ditt val så går vi vidare med förhandling till ett köp. Sedan vidtar avtalsskrivning för köpet och du som kund betalar bilen på överenskommet sätt.

2. Importera husbilen till Sverige

Ibland önskar kunden själv hämta husbilen, då går det bra och vi kan ta hand om processen runt omkring om så önskas. När husbilen väl är i Sverige förvaras den i låst och larmad bilhall.

3. Administration till körklar husbil i Sverige

När förhandling och köpeprocessen är klar, startar det formella att få husbilen till en körklar husbil i Sverige. Parallellt med att bilen transporteras till Sverige så skickas de dokument som ska till transportstyrelsen till oss eller följer de med husbilen i transporten.
Vi skickar nödvändiga dokument till transportstyrelsen här i Sverige som gör en sk. ursprungskontroll för att se att bilens historik stämmer.
När deras undersökning är klar ser vi till att bilen blir registreringsbesiktigad och om husbilen är lite äldre också kontrollbesiktigad. Vi har stående tider hos Bilprovningen / Besikta varje vecka. I detta skede får man det svenska registreringsnumret. Registreringsskyltar kommer efter ett par dagar till kundens adress. Därefter vidtar leverans.

4. Leverans till kund

När husbilen är körklar ber vi dig som kund att du tecknar en husbilförsäkring och att du ”ställer på husbilen” på transportstyrelsens hemsida. Därefter kommer vi överens om leverans av husbilen. Det kan ske på flera olika sätt. Du kommer till Lund och hämtar bilen och vi har en genomgång av de dokument som tillhör bilen och en genomgång av husbilens utrustning och finesser. Annars ordnar vi att husbilen körs till din adress (Götaland, Svealand), för norra delen av Sverige och efter önskemål leverans med biltransport.
Under hela processen förses du med regelbunden information via mail och SMS om var husbilen befinner sig i processen och var husbilen befinner sig fysiskt allt för en nöjd kund.

Husbilsintresserad? Hör av dig till oss.

Husbilsformulär
Nyhetsbreven skickas 1-6 ggr per år och har avbeställningslänk.
Sending
Importera Jaguar personbil från Tyskland
Jaguar importerad från Tyskland

Vi hjälper dig med import av personbil också

Förutom import av husbilar hjälper vi dig även med köp och import av personbil från Tyskland. Vår helhetslösning är till för dig som önskar att göra en bättre bilaffär genom att vända
dig till den gigantiska tyska bilmarknaden. Där kan du välja och vraka bland välutrustade och välskötta bilar som ofta är bättre prissatta än här hemma i Sverige. Vi har dessutom fast pris inklusive hemleverans av körklar bil till alla orter i Sverige.

Se personbilar vi hämtat