Köp bil i Tyskland till konkurrenskraftiga priser
Fredrik på Mercedes i Berlin

Vi hjälper dig att köpa bil i Tyskland

Vi hjälper till med att utefter dina specifika önskemål ta fram ett eller flera lämpliga objekt när du vill köpa bil i Tyskland. Under åren har vi byggt upp ett stort nätverk i Tyskland och skaffat oss många värdefulla kontakter hos märkeshandlare och andra seriösa företag som handlar med nyare kvalitetsbilar. Vårt etablerade kontaktnät gör det möjligt för oss att ta fram bra bilar till konkurrenskraftiga priser. Ibland hittar kunden själv lämpliga objekt som vi bedömer och undersöker vidare.

Fredrik Wennerholm, ägare av FW Consulting AB (Importbil.se)

 

Skicka ett mail till Fredrik

 

Så köper vi in din bil från Tyskland – i fyra steg

1. Hitta/förhandla/köpa bilen i Tyskland

Efter att du som kund gjort en förfrågan om vilken bil från Tyskland du vill köpa eller att du själv hittat förslag till lämpligt objekt så letar vi förslag till objekt eller undersöker vad du hittat som kund.

När du som kund vill gå vidare med ett objekt undersöker vi historiken för bilen med antal ägare, service osv. När du som kund är nöjd och vi anser att vi vill rekommendera ditt val så går vi vidare med förhandling till ett köp. Sedan vidtar avtalsskrivning för köpet och sedan får du som kund betala bilen på överenskommet sätt. Vi kan lösa betalningen på flera olika sätt och vi erbjuder dessutom olika möjligheter till finansiering.

2. Importera bilen till Sverige

Vi ser sedan till att bilen transporteras till Sverige med de auktoriserade transportföretag som vi samarbetar med och som varje vecka transporterar hem bilar till Sverige oberoende av årstid och väder. I Sverige förvaras bilen i låst och larmad bilhall.

Ibland önskar kunden själv hämta bilen då går det bra och vi kan ta hand om processen runt omkring om så önskas.

3. Administration till körklar bil i Sverige

När förhandling och köpeprocessen är klar, startar det formella att få bilen till en körklar bil i Sverige. Parallellt med att bilen transporteras till Sverige så skickas de dokument som ska till transportstyrelsen till oss eller följer de med bilen i transporten. Vi skickar nödvändiga dokument till Transportstyrelsen här i Sverige som gör en sk. ursprungskontroll för att se att bilens historik stämmer.

När deras undersökning är klar ser vi till att bilen blir registreringsbesiktigad. Om bilen är lite äldre också kontrollbesiktigad. Vi har stående tider hos Bilprovningen/Besikta. I detta skede får man det svenska registreringsnumret. Registreringsskyltar kommer efter ett par dagar till kundens adress. Därefter vidtar leverans.

4. Leverans till kund

När bilen är körklar ber vi dig som kund att du tecknar en bilförsäkring och att du ”ställer på bilen ” på transportstyrelsens hemsida. Därefter kommer vi överens om leverans av bilen. Det kan ske på flera olika sätt. Du kommer till Lund och hämtar bilen och vi har en genomgång av de dokument som tillhör bilen och en genomgång av bilens utrustning och finesser. Annars ordnar vi så att bilen körs till din adress (Götaland, Svealand). För norra delen av Sverige och efter önskemål leverans med biltransport.

Under hela processen förses du med regelbunden information. Via mail och SMS om var bilen befinner sig i processen och var bilen befinner sig fysiskt allt för en nöjd kund.

Rescensioner från kunder

Oscar importerade en BMW 750 Ld xDrive vintern 2016:

Det gick väldigt smidigt, Fredrik skötte allt och jag fick löpande information om hur processen gick. Jag slapp ordna med kontroller, transporter, besiktningar och liknande. Efter att Fredrik gått igenom, visat och förklarat de dokument som rör bilen så var det bara att hoppa i bilen och köra iväg. Ordning och reda, vilket var den första anledningen till att jag valde att anlita Importbil.

Oscar är en av hundratals nöjda kunder vi hjälpt under våra 18 år. Läs mer om Oscars import eller någon av våra hundratals andra kundupplevelser