Köpa begagnad bil från Tyskland – Den stora guiden

med Inga kommentarer

Guiden för att importera en bil

Här kan du läsa en djupare guide om hela processen om hur du som privatperson köper och importerar en begagnad bil från Tyskland. Du kommer bland annat förkovra dig i en guide i 7 steg, läsa om fördelarna, reglerna som gäller samt så har vi gjort en uppdelning i 10 kostnadsposter för importen som summerar till ca 17 000kr.

Låt ett Proffs göra jobbet

Med ett proffs så spar du massor av arbetstid, det går snabbare och med vår expertkunskap hjälper vi dig att undvika de tråkiga överraskningarna som kan uppstå om du skulle importera bilen själv. Kanske viktigaste av allt är att vi hjälper dig få ner totalpriset inklusive vårt arvode då vi är professionella förhandlare. Vi levererar alltid din nya bil med en garanti direkt hem till dig. Vi ger högsta kundnöjdhet och du kan kontakta oss när som under processen.

En ny bil är ett stort och viktigt köp

Att köpa en bil är alltid en stor händelse i livet. Det är spännande och nytt, och det finns mycket att välja på. Ett bilköp är ett dyrt köp, och sanningen är att du är bunden till den prisklass du har råd med. Drömbilen kan vara ganska dyr! Hur ska du göra för att få tag på något som är prisvärt och roligt att köra, utan att försämra finanserna för resten av livet? Det som allt fler blivande bilägare väljer att göra är att söka efter billigare alternativ till drömbilen, genom att försöka prioritera bland modeller, funktion och pris till estetik och lanseringsdatum.

Varför välja när du kan få både och samt även finansiering med en avbetalningsplan. Genom att köpa begagnad bil från Tyskland istället för att köpa den ifrån Sverige kommer du åt ett mycket större utbud till ett betydligt lägre pris. Har du frågor om hur man importerar en begagnad bil från Tyskland fråga oss gärna! Kanske har du hittat en intressant bil där du vill veta om priset är rimligt eller funderar över vad den bil du är ute efter borde kosta?

Köpa en begagnad bil från Tyskland: Steg-för-steg guide

 1. Hitta bilar: Det finns tyska hemsidor där du kan utforska den befintliga bilmarknaden. Här finns en bra lista på länkar du kan använda dig av vid import av begagnad bil från Tyskland. Titta på de modellerna som intresserar dig. När du ska importera en begagnad bil från Tyskland kan du välja att köpa av en privatperson, en bilhandlare eller en auktoriserad bilhandlare. Det sistnämnda valet kan visa sig vara bättre, eftersom bilarna är testade optiskt och tekniskt och kommer med en garanti på 12 – 24 månader.
 2. Ring upp säljaren. Ta reda på så mycket du kan om bilen som fallit dig i smaken. Glöm inte att fråga om detaljer som hur många ägare bilen haft, om den har servicebok och om den varit med om en trafikolycka. Förhandla om priset, och hör av dig om de tjänster du vill ska ingå i köpet.
 3. Du bör gå igenom och titta på många bilar och lära dig prisbilden och vad som påverkar just prisbilden t.ex.
  • Ålder
  • Miltal
  • Antal ägare
  • Skicket
  • Hur den är utrustad
  • Extra saker du får med på köpet så som vinterhjul.

Det finns alltför många exempel på folk som hamnat i trubbel. Det finns de som letat månader och åter månader efter ”fyndet” och till sist hittar de sin drömbil för bara 475 000kr när i princip alla andra tar minst 500 000kr. Orsaken visar sig när de kommer hem och det blir dyra reparationskostnader när de inser att de glömde kontrollera garantier och gjorde en medelmåttig undersökning av bilen. Andra köper första bästa bilen och tror att de gjort ett bra köp, när det visar sig att de inte vore alltför svårt att få en maxutrustad bil till samma pris.

 1. När du är helt säker på att bilen är i bra skick och priset faktiskt är bra är det dags att försöka göra en sista förhandling med säljaren om pris och detaljerna. Förhoppningsvis har du redan här involverat en mycket bilkunnig vän i affären om du själv inte skulle vara där.
 2. När väl du och säljaren kommit överens är det dags att betala och ta emot. Se till att du får med dig registreringsbevis och COC-certifikat, samt ett kvitto på köpet. Kör eller frakta in bilen till Sverige.
 3. Nu är det dags att ansöka om ursprungskontroll hos transportstyrelsen. Skicka in registreringsbevis i original (behåll en kopia själv) och kvitto på köpet. Boka tid för registreringsbesiktning och kontrollbesiktning när transportstyrelsen gett klartecken. När registreringsbesiktning och kontrollbesiktning är klar får du ett registreringsnummer och nya registreringsskyltar kommer på posten. Fäst dem på plats.
 4. Ställ på” bilen på transportstyrelsens hemsida: Teckna en försäkring och ordna med betalning av fordonsskatt. Nu är den importerade bilen redo att köras!

Köp begagnad bil från Tyskland

En helt ny bil blir dyrare än att köpa en begagnad

Att skaffa en ny bil i Sverige kan bli ganska dyrt. Helt nya bilar har så klart sina fördelar – som det att man kan välja modell, färg och annan utrustning helt själv, att den kommer med nybilsgaranti och att man får tillgång till det nyaste inom teknik. Men allt detta får man betala för ordentligt: bonus malus-systemet gör att skatten blir extra hög de första tre åren, och den service som man får ”gratis” har redan bakats in i bilens totalpris. Efter en tid börjar bilen tappa i värde, och efter 3 år har de flesta bilar tappat upp till 50 % av nybilsvärdet, vilket vissa bilar kan göra redan första året. Så tillhör du de få förunnade som inte riktigt behöver tänka på vad det kostar eller där kanske företaget betalar så kanske en ny bil är rätt val för dig.

För oss övriga människor så kan vi istället titta på att köpa en begagnad bil och spara en rejäl summa pengar. Det gynnar dig att köpa och framförallt importera begagnat, eftersom en tre år gammal bil fortfarande kan täckas av vissa garantier. Kom dock ihåg att om du köper en riktigt gammal bil så kommer underhållet istället öka så det är inte heller att rekommendera att köpa för gamla bilar. Det är också alltid en god idé att undersöka bilens ursprung, för att ta reda på vad den fått vara med om under årens lopp, och hur detta kommer att påverka dina blivande bilkostnader. Det går att få hem begagnade bilar från länder som t.ex. Belgien, Italien eller Tyskland. Andra länder i Europa exporterar också bilar till Sverige, men marknaden är inte så stor åt det hållet.

För oss övriga människor så kan vi istället titta på att köpa en begagnad bil och spara en rejäl summa pengar.

Vi har sedan vår start i början av 2000-talet vid flera tillfällen undersökt vilka länder det är bäst att importera ifrån och följer marknaden kontinuerligt. Utan tvekan kan vi fortfarande idag konstatera och varmt rekommendera att du hittar de bästa bilarna, utbudet och priserna när du köper begagnad bil från Tyskland: Utbudet är stort, de har många bilar av kvalitetsmärken, bra priser på andrahandsmarknaden. Tyska bilar är oftast bra servade samt välskötta och det är närmare till Tyskland än till de andra länderna.

För själva affären finns det regelbundna flygförbindelser så att du enklare än för de andra länderna kan ta flyget till och från landet för varje ny potentiell bil du vill åka in och grundligt inspektera och lägga till din lista av potentiella objekt innan du väl slår till.

Biltransport är generellt dyrt och bökigt men det är ännu dyrare från andra länder än Tyskland och försäkringen kan ta längre tid att fixa. Lagarna om försäljning av begagnade bilar i Tyskland är alltid till köparens förmån: Det är straffbart att ställa om mätarställningen utan att berätta om det i avtalet, och du ska alltid få reda på om bilen varit skadad i en trafikolycka.

Utmaningen, som vid alla andra affärer, är just att ha erfarenheten av vad som är billigt och dyrt, bra och dåligt. Just med bilar är det extra svårt eftersom du behöver veta historiken, servicen och vara noggrann med det aktuella skicket och givetvis som alltid i affärer säkra att du köper från en trovärdig person.

Vilka regler gäller för privatimport av begagnad bil?

Ska du köpa bilen i ett annat EU-land och ta in den i Sverige kallas det införsel. Kommer den från ett land utanför EU heter det import, och du måste betala tull för den. Reglerna som gäller är dock lika, och därför talar vi om att ”importera” begagnade bilar från Tyskland. Dessutom är begagnat inte alltid begagnat. Om den bil du tänker köpa har varit i trafik mindre än 6 månader, eller kört mindre än 600 mil, räknas den fortfarande som ny, trots att den ägts och körts av någon annan. Detta innebär att du måste göra en anmälan till Skatteverket och betala moms på den. Du som importerar en begagnad bil från Tyskland måste enbart betala momsen i ursprungslandet. En bil räknas som begagnad om den har rullat mer än 600 mil OCH är mer än 6 månader gammal.

Försäkring måste du ha. Om den bil du importerat har utländsk trafikförsäkring, får du köra den under en vecka i Sverige, räknat från dagen då bilen kom in i landet. Efter det måste du ha en tillfällig registrering. Passa på att skaffa en svensk trafikförsäkring, som ska gälla den dag då bilen ska registreringsbesiktigas.

När din importerade bil ska registreras i Sverige behöver du först redogöra för myndigheten om var den kommit ifrån. Därför ska du ansöka om ursprungskontroll. Detta gör du genom att fylla i blanketten på Transportstyrelsens hemsida. Med denna ansökan ska du också skicka in det utländska registreringsbeviset i original (behåll en kopia själv) och en kopia på köpehandlingen eller något annat dokument som visar hur du kommit att äga bilen och sen är det bara att glatt betala avgiften och skicka in ansökan.

När Transportstyrelsen godkänt ursprungskontrollen, ska du boka en registreringsbesiktning, som har som syfte att avgöra om bilen är i originalutförande. Efter genomförande och godkännande av detta, kommer din bil att tilldelas ett registreringsnummer. Nu kan du skaffa en försäkring, ställa på bilen på transportstyrelsens hemsida och betala fordonsskatten och äntligen börja använda den!

 

Läs allt om att köpa och impotera en begagnad bil

Vad kostar det att själv importera en bil?

När du importerar en bil själv, istället för att köpa en begagnad bil i Sverige, hittar du förhoppningsvis en billigare bil. Ovanpå det kostar importen närmare 20 000kr. Är du inte en van bilimportör kan du också förvänta dig att det tar ett par månader och mycket arbetstid i anspråk.

Nedan är en ungefärlig prisbild hur det kan se ut för en privatimport 2019. Gör du bara en resa ner till Tyskland sparar du pengar på resa och hotell, men du riskerar istället att göra ett sämre köp om du jämför färre bilar och rakt av köper den första begagnade bilen du tittar på. Det är inte sällan motiverat att göra fler resor ner och titta på fler bilar, om möjligt undersök gärna mer än en bil varje gång du åker ner.

Gör du två besök i Tyskland kan du räkna med kostnader i storleksordningen på totalt ca 17 000kr. Sen måste du utöver detta köpa en vanlig försäkring i Sverige som kan kosta allt från någon tusenlapp till över 10 000kr beroende på om du köper halv eller helförsäkring och vad det för typ av bil.

 1. 4 000kr: Två resor till Tyskland. Undersökning två bilar vid första besökare samt köper en bil vid ett senare besök. Tre enkelresor (tur-retur + tur). Tåg till Kastrup, flyg Frankfurt och taxi i Frankfurt.
 2. 1 800kr: Två st övernattningar hotell
 3. 2 500kr: Hemkörning av bilen ink. bränsle, och biljetter för båt och Öresundsbron
 4. 3 000kr: Importförsäkring hel 30 dagar
 5. 1 200kr: Exportskyltar
 6. 2 000kr: Registreringsbesiktning
 7. 1 100kr: Ursprungskontroll
 8. 150kr: Registreringsskyltar
 9. 800kr: Mat
 10. 500kr: Kontrollbesiktning

Summa: 17 050kr.

Är alla begagnade bilar billigare att köpa i Tyskland?

Som med alla andra affärer, gäller det att jämföra priser. Det kan bli mycket billigare och mer fördelaktigt att importera en bil, men själva priserna kommer att bero helt på den modell du letar efter och vad den fått vara med om. Det finns faktiskt några få bilar som är billigare att få tag på i Sverige. Skulle det vara fallet med just din modell så kommer vi givetvis meddela dig. Eftersom det tar en del tid och det tillkommer en del kostnader med registreringar, frakter och annat så bör bilen gärna också gärna kosta över 100 000kr för att det ska löna sig. Att spara 20% på 100 000kr blir 20 000kr, medan 20% på 500 000kr blir hela 100 000kr man sparar, det kan alltså röra sig om stora summor man kan spara.

Här kan du se en jämförelse där du sparar upp till 150 000kr på att importera en Porsche i stället för att köpa begagnad bil i Sverige! De allra största utbudet av billiga och bra modeller finns just utomlands, Tyskland har drygt 80 miljoner invånare så det är inte konstigt att utbudet blir så mycket bättre.

Du har tillgång till en hel uppsjö av modeller, och kan jämföra pris och prestation på hundratals alternativ. Det är särskilt fördelaktigt att importera lyxbilar för dig vars önskemål och möjligheter går åt det hållet. I Sverige är utbudet betydligt mer begränsat. Så sätt dig ner och tänk efter vad det är du behöver och hur mycket du vill betala för det. Finns det inte i Sverige, ska du inte ge upp och köpslå om första bästa bil bara för det. Tänk Porsche, BMW, Audi, Mercedes – allt är möjligt! Vänd dig till världsmarknaden för att få importera din drömbil till ett rimligt pris.

Vi på Importbil har kunskapen och kompetensen: vi letar inte bara upp bra bilar åt dig, utan hjälper dig också att hitta bästa priset för att importera begagnade bilar från Tyskland. När vi hittat ett bra förslag, kommer vi att kontakta dig om det och förklara allt som gäller: kostnaden för köp, import, och pappersarbete, samt det skick bilen befinner sig i och vilka andra val du skulle kunna överväga.

Köp av begagnad Porsche

Hur importerar ett professionellt företag?

Är det första gången du ska köpa bil? Känner du dig osäker på ditt val? Har du ont om tid, och hinner därför inte åka till utlandet för att köpa din bil? Vill du säkra att du inte betalar alldeles för mycket eller riskera köpa ett undermåligt objekt?

Det är då vi på Importbil kommer in. Vi ordnar med hela köpet åt dig, med leverans direkt till dig och du kan sen bara hoppa in i bilen och köra iväg. Vi hjälper även dig som ska skaffa bil för första gången att hitta ett bra objekt, eftersom vi kan vår sak och kan påminna om detaljer som är lätta att överse, men som du måste tänka på innan du slår till. Så här fungerar det:

 

Att hitta bilen: Du berättar bara för oss vilken modell, utrustning och årsmodell och ev. andra önskemål du har. I samband med vårt arbete med att importera begagnade bilar från Tyskland, har vi byggt upp ett stort nätverk av kontakter. Därför kan vi hitta nästan vilken bil som helst och vi kan komma åt fler bilar än vad som finns tillgänglig på ute på nätet. Vi söker upp olika förslag till dig, och låter dig avgöra vilken som ser mest intressant ut.

Givetvis kan du också leta reda på lämpliga förslag om du så vill som vi också undersöker och berättar för och nackdelar kring.

Bilens historik: Nästa steg är att undersöka bilens historik, och detta, precis som allt annat, sköter vi också åt dig. Vi tar reda på t.ex. detaljer som hur bilen blivit servad, hur många olika personer som ägt den, eventuella tidigare skador (säljaren har upplysningsplikt enligt tysk lag till skillnad från här i Sverige) och hur den presterar i förhållande till sin ålder. Vi rekommenderar aldrig något som vi själva inte skulle köpa, vilket innebär att vi säger nej till bilar varje dag som inte uppfyller våra höga krav.

Köpet: När både du och vi är nöjda med den bil som hittats, är det dags för avtalsskrivning och betalning. Vi guidar dig genom hela processen, och erbjuder även möjligheter till finansiering för dig som inte kan betala hela priset på en gång.

Nu äger du en begagnad bil som står i utlandet i väntan på att hämtas vilket vi i nästan alla fall ombesörjer åt våra kunder. Skulle du vilja kan du så klart göra det själv, men om inte…

 

Hur görs import, införsel och leverans av bil?

Vi tar hem bilen till dig: Vi samarbetar med auktoriserade transportföretag som importerar din begagnade bil från Tyskland. När den anlänt i Sverige, förvaras den i en låst och larmad bilhall. Nu ska pappersarbetet skötas, och detta gör vi gärna åt dig.

Administrationsarbetet: För att en importerad bil ska vara körklar i Sverige, måste den registreras på rätt sätt. De nödvändiga dokumenten skickas till oss samtidigt som bilen transporteras, och vi kontrollerar att allt står rätt till innan vi skickar in dem till Transportstyrelsen. Vi ser till att ursprungskontrollen, registreringsbesiktningen och kontrollbesiktningen genomförs. Eftersom vi har stående tider för registreringsbesiktning går detta i ett snabbt tempo för oss i jämförelse med att ställa sig i vanlig kö. För de som inte har stående tider brukar registreringsbesiktningen vanligtvis ha flera veckors väntetid. Registreringsskyltarna och registreringsbeviset skickas per automatik direkt hem till dig från transportstyrelsen.

 

Leveransen: När vi gjort vårt och bilen är körklar, måste du som kund teckna bilförsäkring och ställa på bilen på Transportstyrelsens hemsida. Nu återstår endast leveransen. För alla kunder har vi möjligheten att personligen leverera bilen, för andra kan vi ordna frakt hem till dig mot tillägg, oavsett hur vi gör kommer den begagnade bilen levereras direkt hem till dig om du inte vill komma till oss i Lund och hämta bilen. Vi kommer då att gå igenom bilens alla dokument tillsammans, samt utrustning och finesser som kom med köpet. Var inte rädd för att fråga om det du känner dig osäker på!

Kunden i centrum: Vårt mål är att du som kund ska vara nöjd med vårt arbete, återkomma och gärna även rekommendera oss till andra. Därför ser vi alltid till att du är fullt medveten om allt som händer: Från början till slutet av förhandlingarna kommer vi att regelbundet redogöra för dig var din bil befinner sig, både fysiskt och formellt i processen.

Vi har ett stort kontaktnät

Vi på Importbil har hjälpt privatpersoner och företag i Sverige att importera begagnade bilar från Tyskland sedan början av 2 000 talet. Tack vare detta har vi ett ständigt växande kontaktnät, som gör det möjligt för oss att erbjuda praktiskt taget vilken bilmodell som helst. Förutom förfrågan om begagnade bilar får vi ofta förfrågan om husbilar och motorcyklar.

Fördelarna med att köpa bil från Tyskland ställer vi nu till ditt förfogande: Vi vill att ditt första bilköp ska bli en succé. När det sen blir dags för dig att byta ut din bil, om några år eller så, hoppas vi på att få tillbaka dig som kund, och hjälpa dig spara pengar om du än en gång vill importera en begagnad bil från Tyskland.

Importera din nya bil

Vi har importerat massor av bilar från Tyskland genom åren. Några av de senaste bilimporterna hittar du här. Vi har haft äran att importera allt från Porsche, och BMW till Pontiac Trans am och Velorex. Många nöjda kunder har det blivit och vi svarar gärna på alla frågor du har, kontakta oss gärna idag eller läs mer om att köpa personbil från Tyskland.

Importera din nya husbil

Vi importerar många husbilar från Tyskland varje år och här kan du se några av de senaste objekten vi importerat. Det finns till och med en del som byter ofta och tjänar pengar. De köper billigare genom oss med import från Tyskland, har husbilen något år och säljer den i Sverige med förtjänst.

Läs mer om att köpa husbil från Tyskland.

Var hittar jag bra sidor för att köpa bil i Tyskland?


Hitta en bil i Tyskland att importera här

En av de största internetsidorna för att köpa bil i Tyskland är www.autoscout24.de där man kan hitta stora mängder av bilar.

Här hittar du Tyska bilar att importera

En annan stor sida är www.mobile.de som har ett likvärdigt utbud. Vilken av dessa två sidor man föredrar att använda är mest tycke och smak.

Specialsidor för BMW och Porsche

Importera BMW från tyskland

På www.bmw.de hittar du som hörs på namnet just BMW från auktoriserade märkeshandlare och har därmed en ökad trygghetsfaktor för historik, mätarställning och garantier.

Importera en Porsche från Tyskland

www.porsche.de hittar du istället endast Porschar med samma trygghet från auktoriserade märkeshandlare.

Referenser

Nyheter från Importbil.se

Mercedes C300e
med Inga kommentarer

Tomas skulle köpa en Mercedes C300e. Här har Tomas skrivit vad han tycker om Importbil. ”Jag har importerat två bilar själv från Tyskland för ett antal år sedan, men det blir mer och mer komplicerat. Därför när det var dags … Läs mer

Populära bilar att importera från Tyskland 2024
med Inga kommentarer

Upptäck de mest populära bilarna att importera från Tyskland 2024. Med märken som Mercedes, Audi, BMW och Porsche får du tillgång till ett bredare utbud och bättre priser och fler märken har tillkommit 2024.

BMW 530e
med Inga kommentarer

Kenneth ville köpa sig en BMW 530. Fredrik hjälpte honom att importera en sådan bil. Kenneth har svarat på några frågor nedan. Hur kom du i kontakt med importbil.se? Sett annons på Tyska söksidorna Mobile resp. Autoscout24. Är du nöjd … Läs mer

Mercedes E-klass
med Inga kommentarer

Tomas ville köpa en Mercedes E-klass. Fredrik hjälpte honom att importera en sådan bil. Hur kom du i kontakt med importbil.se? Jag hade 2 kollegor på kontoret som anlitat Importbil.se så jag gick in på hemsidan och skickade in en … Läs mer

Jaguar F-type
med Inga kommentarer

Morgan ville köpa en Jaguar F-type Fredrik hjälpte honom att köpa en sådan bil. Hur kom du i kontakt med importbil.se? Via internet Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder? Jag är helnöjd med allt från första kontakten … Läs mer

Jaguar F-type coupe
med Inga kommentarer

Mats önskade köpa en Jaguar F-type coupe Fredrik hjälpte honom att finna en sådan i Belgien. Hur kom du i kontakt med importbil.se? Jag har för mig att jag såg annonsen på mobile.de eller autoscout24.se i samband med att jag … Läs mer