Importera bil från Tyskland – kostnader och regler

med Inga kommentarer

Importera bil från Tyskland har Importbil gjort i 15 år. Här beskriver vi hur det hela började, samtidigt som vi ger dig ett sammandrag av verksamhetsåren och hur vi arbetar. Vi förklarar även, steg för steg, om hur vi kan hjälpa dig och kostnad att köpa bil i Tyskland.

 

Hur det hela började

Vi skriver maj 2018 detta år och månad då det är 15 år sedan vi importerade den första bilen till en kund. Det var en BMW 325 coupé svart. Som skrivits tidigare så har vi bistått över 1200 kunder med kunskap och lång erfarenhet så här långt om hur man bäst förverkligar sin dröm om ett inköp genom att importera sin nästa bil från Tyskland. Många av våra kunder kontaktar oss direkt för att, spara tid, säkra att priset blir bra och att bilen är i det skick som utlovad. Vi har presenterat ett par bra tyska sidor för bilar här om du själv vill titta på utbudet.

 

Vi hjälper dig att importera begagnade lyxbilar från Tyskland

Vårruschen hos oss på Importbil har inneburit en stor förfrågan och import av sportbilar/cabbar och även husbilar. Det är ett stort antal sportbilar/cabbar som under de tre senaste månaderna fått svenska ägare. Läs Alfa Romeo Spider, BMW M3 cab, Audi TT cab, Jaquar F-Type cab, Jaquar F-Type coupé, Porsche Panamera Turbo, Porsche Boxster m.fl..  Ett flertal husbilar har också fått svenska ägare genom vår försorg, t.ex VW California Beach som inte finns i Sverige. I skrivande stund hämtar vi cirka 15 bilar i månaden och vi är beredda för att tillfredsställa kunders önskemål om sommar och semesterbilen 2018.

Importera Alfa Romeo Spider från Tyskland
Alfa Romeo Spider

Våra marknadsföringsaktiviteter

Förutom att jobba med enskilda kunder under åren så har vi deltagit i Motormässan i Malmö ett flertal ggr, deltar vi Skanör Falsterbo Grand Turismo Show varje år en söndag i augusti. Dessutom har varit sponsor vid en golftävling på Skyrups GK i golfveckan där under de senaste fem åren.

vi hjälper dig att importera bil från Tyskland
Motormässan i Malmö
utställning för att köpa bil i Tyskland
Skanör Falsterbo Grand Turismo Show

 

importbil sponsrar golftävlingen i Skyrup
Golftävling i Skyrup

 

Kvalitetsarbete när vi importerar bil från Tyskland

I arbetet med att importera bil från Tyskland till kunder har vi under de senaste åren genomfört en enkät till kunder för att få veta vad som betyder mest för kunden under hela processen. Övervägande delen av kunderna hittar oss via nätet eller via vänner och bekanta som redan anlitat oss. Kunderna uppskattar den snabba återkopplingen i våra svar och de upplever en seriositet i vårt arbete som gör kunderna trygga. Kunderna får en regelbunden uppdatering via mail eller SMS om var bilen befinner sig i processen. Lika ofta som vi rekommenderar köp av en importerad bil så avråder vi då priset är för billigt för att allt ska vara ok eller att bilen inte uppfyller våra krav alt. att säljaren inte är seriös.

 

Tyska bilsajter som vi rekommenderar

Först måste du bestämma vilken bil du är intresserad av att köpa och vilken budget du har för att importera din bil från Tyskland. Bilar att importera från Tyskland hittar man i de flesta fall på olika bilsajter. I enstaka fall kan import ske från en privat person i Tyskland. De övergripande bilsajterna är www.mobile.de och www.autoscout24.de. Sedan finns det www.bmw.de och www.porsche.de. Fördelen med de två sistnämnda är att där hittar du bara bilar från märkeshandlare som ger en större trygghetsfaktor när det gäller den importerade bilens historik med mätarställning och garantier. Du kan antingen hitta din bil själv eller hjälper vi till att hitta förslag utifrån dina önskemål och budgetram. Du importerar alltså lättast din bil genom att höra av dig till oss så sköter vi allt till körklar bil till dig som kund.

 

Regler & moms när du importerar bil från Tyskland

Finns det såklart. Det fördelaktigaste är att importera en bil som är sk begagnad. Vilket innebär att bilen är minst 6 månader gammal och har körts minst 600 mil. Båda faktorerna ska vara uppfyllda för att räknas som begagnad. Då är reglerna sådana att man betalar bara 19 % i moms och inte 25 % i moms. Det är inget som hindrar att man importerar en ny bil om man kanske inte hittar vad man önskar i Sverige i utbudet av bilar. Reglerna för övrigt är att svenska myndigheten Transportstyrelsen ska göra en sk ursprungskontroll utifrån de tyska originalet av registreringsdokumentet ”Brief” och ”Schein” . Transportstyrelsen måste ge klartecken att all historik är i sin ordning. Därefter kan man göra en sk. registreringsbesiktning i Sverige och sen kan man köra med sin importerade bil när man fått sina svenska bilskyltar och försäkrat bilen. Vi har stående tider hos Bilprovningen varje vecka för registreringsbesiktning.

 

Vad kostar det att importera bil från Tyskland?

Kostnaden för att importera en bil från Tyskland är givetvis själva bilens pris. Sedan tillkommer transportkostnaden till Sverige och kostnaden till Transportstyrelsen för deras ursprungskontroll  och sedan kostnaden för registreringsbesiktning och ev. kontrollbesiktning beroende på bilens ålder. Alla kostnader förutom själva kostnaden för bilen ingår i vårt totalarvode (19 900 kr + moms för personbil) för den tjänst vi ger för att importera och göra bilen körklar till kund. I flertalet uppdrag kan vi förhandla priset på själva bilen så att totalkostnaden för kunden blir lägre än bilens pris och vårt arvode 19 900 kr + moms. Kostnad för att importera en husbil från Tyskland är 29.900 kr + moms.

 

Kan man importera bil från Tyskland på avbetalning – finansiering?

Ja, man kan importera sin önskade bil via företagsleasing hos Nordic Finance som vi samarbetat med under lång tid. Santander Bank är också ett alternativ för privatpersoner, där man kan ha upplägget på flera olika sätt. Läs mer på vår hemsida om företagsleasing av nya och begagnade bilar.

 

Importera bil från Tyskland i fyra steg

Vi brukar dela in importprocessen i fyra steg. Nr 1: hitta/förhandla och köpa bilen i Tyskland och som Nr 2: Göra importen/transporten till Sverige. Som Nr 3: Administration till körklar bil i Sverige och som Nr 4: leverans till kund. Du kan läsa utförligare om dessa fyra steg som ingår i vår tjänst när du ska importera bil från Tyskland.

 

Checklista 

För att vi ska kunna ta fram bra förslag på bil till dig som kund är det av värde att du ger oss ett bra underlag. De absolut viktigaste uppgifterna som vi behöver är: bilmärke, modell, årsmodell och färg, maximalt antal mil, drivmedel, motor, växellåda extra utrustning som önskas och inte minst budgeten för din importerade bil. Vi tar gärna emot fler detaljer om t.ex. utrustning som kan kännas viktiga för dig. Skicka dina önskemål via mail, kontaktförfrågan eller ring.

 

Citat från referenser under åren

Under våra verksamhetsår har vi fått referenser från hundratals kunder och därmed också fått fram vad som är viktigast för kunden vid en import av bil från Tyskland. Snabb återkoppling anger många kunder, god service och att kunden hela tiden får veta var bilen befinner sig i processen. Många kunder anger också att de får förtroende för oss inte minst beroende på att vi ibland avråder från import av en bil då magkänslan inte är bra beroende på att priset är för bra i förhållande till vad bilen borde kosta och att säljaren inte är seriös.

 

Några exempel på importerade bilar under åren 2003 – 2018

 importera Audi från Tyskland

importera husbil från Tyskland

importera BMW från Tyskland

 

Just nu gäller

Den 20 maj träder nya besiktningsregler ikraft. Det innebär en förändring för alla fordonsägare och inte specifikt för importerade bilar. Läs mer.

Det som också förändras under året är att ett sk Bonus-Malus system som införs från 1 juli vid inköp av nya bilar (inregistrerade första gången 1 juli 2018 eller senare). Det innebär en bonus för den som köper en miljövänlig bil och en sk malus (förhöjd fordonsskatt under 3 år) för de som väljer att köpa en ny bil som räknas som mindre miljövänlig. För dig som kund och vill importera en begagnad bil efter 1 juli 2018 påverkas du inte av detta. Läs mer

 

Är du vår nästa kund?

Tveka inte att höra av dig med dina önskemål när det gäller att importera bil från Tyskland. Det är bara du som kund som bestämmer vilken bil du ska importera från Tyskland och bli din sommar/semesterbil.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Fredrik