Begagnade bilar i Sverige

med Inga kommentarer

Priserna på begagnade bilar i Sverige fortsätter öka – är det ett resultat av Bonus -Malus??

Tidigare har vi vid ett flertal tillfällen tagit upp och belyst Bonus – Malus som företeelse för fordonsskatten på nya bilar som inregistreras i något EU – land efter detta datum 1 juli 2018. Det händer också en hel del runtomkring som ett resultat av att Bonus – Malus införts. Det blir andra mönster för hur folk i allmänhet köper nästa bil. Det blir kanske intressant att ha kvar sin bil längre eller att man väljer bort att köpa nästa bil alldeles ny och istället köper en begagnad bil eller varför inte importera en från Tyskland.

Bonus – Malus infördes 1 juli 2018

För att försöka få folk att välja nästa bil som har lägre bränsleförbrukning och lägre koldioxidutsläpp. Systemet har nu funnits lite mer än ett år och fler väljer att inte köpa stora bilar med stor bränsleförbrukning och stort koldioxidutsläpp. Vill man läsa mer om Bonus – Malus och hur beräkningen av fordonsskatten går till, då går man in på www.transportstyrelsen.se

Nytt system för mätning – WLTP

Införs från 1 september 2019 för husbilar vilket resulterar i upp till dubbelt så hög fordonsskatt. Detta WLTP system ska införas fullt ut från 1 januari 2020.

Priserna på begagnade bilar fortsätter öka

Så skriver Madeleine Fritz Commercial Manager Kvdbil under rubriken ”Motor” i Lokaltidningen.se. Det har alltså skett en prisökning på begagnade bilar stadigt månad för månad sedan Bonus – Malus infördes. Priserna har stigit med dryga 12 procent på begagnade bilar. Det har blivit mindre attraktivt att köpa en ny diesel- eller bensinbil efter Bonus – Malus infördes. Det har lett till ett ökat intresse för begagnade bilar. Däremot så finns det inte begagnade bilar så det räcker till alla som har intresse för detta.

Hur gör jag om jag vill köpa en begagnad bil?

Vi på Importbil.se har kompetensen och erfarenheten att bistå kunder med att hitta nästa bil. En begagnad bil från Tyskland som man kan importera. Trots att eurokursen inte är den bästa just nu så blir en import av en begagnad bil från Tyskland en bättre affär för dig som kund.

Hör av dig om dina funderingar på begagnad bil att importera från Tyskland.

Fredrik på Importbil: Kontakta fredrik@importbil.se idag! eller 046 – 13 23 06 / 0704-79 58 59
Ordlista

Begagnade bilar från Tyskland
Begagnade importerade bilar