Populära bilar att importera från Tyskland 2024

med Inga kommentarer

När det kommer till bilimport från Tyskland 2024 är utbudet både brett och lockande. De fyra vanligaste märkena som importeras är Mercedes, Audi, BMW och Porsche. På senare tid har även märken som Lotus, Ferrari, Range Rover och Toyota blivit populära val för svenska bilköpare. Anledningarna till att svenskar väljer att importera dessa bilar från Tyskland är många, och fördelarna är betydande.

 

Röd Lotus excel importerad från Tyskland

Varför väljer folk att importera sin bil 2024?

Ökad tillgänglighet och flexibilitet
Efter pandemin har marknaden anpassat sig till nya realiteter, där många handlare har förbättrat sina digitala plattformar för att underlätta köp och import av bilar online. Detta har minskat behovet av fysiska resor och möten. På importbil.se har vi sett en ökad efterfrågan på våra professionella tjänster, då vi kan hantera hela processen på distans vilket inkluderar leverans av bilen direkt till ditt hem. Dessa förändringar har lett till en ökad tillgänglighet och flexibilitet våra kunder.

Större utbud och bättre priser
Tyskland har en mycket större bilmarknad än Sverige, vilket innebär att utbudet av bilar är minst 20 gånger så stort. Detta gör det enklare att hitta exakt den modell och utrustning man söker. Dessutom är priserna i många fall lägre än på den svenska marknaden, vilket gör import till ett ekonomiskt attraktivt alternativ.

Bättre skick och mer utrustade bilar
Bilar som säljs i Tyskland är ofta i bättre skick och mer välutrustade än motsvarande modeller i Sverige. Många tyska bilar kommer med avancerade funktioner och extra utrustning som kanske inte är standard på svenska modeller.

Säkra och trygga köp
Det finns en utbredd upplysningsplikt i Tyskland, vilket innebär att säljare är skyldiga att informera om eventuella olyckor eller skador på bilen. Detta ger en trygghet för köparen och minimerar risken för obehagliga överraskningar.

 

Exempel på importerade bilar

Fabriksny grå Toyota Land Cruiser GRJ76Range Rover D300 En av våra kunder fick sin Land Rover Range Rover D300 importerat från en tysk handlare för cirka 129.000 euro. Vi hanterade hela finansieringen och kunde erbjuda en smidig process från beställning till leverans.
Läs mer om vår importerade Range rover på Facebook

Lotus Excel
Vi hjälpte en annan kund att importera en Lotus Excel från en privat säljare i Tyskland för cirka 18.000 euro. Detta är ett exempel på hur vi kan hjälpa till med att hitta unika och sällsynta bilar.
Se fler bilder här

Ferrari California
En Ferrari California importerades från Tyskland för cirka 115.000 euro. Vår kund fick sin drömbil, och vi hjälpte även till med finansieringen.
Här kan du se fler bilder på vår importerade Ferrari

Toyota LandCruiser GRJ76 En fabriksny Toyota LandCruiser GRJ76, som inte säljs i Europa, importerades till en svensk kund för cirka 50.000 euro. Via våra kontakter kunde vi registrera bilen i Sverige och göra den tillgänglig för vår kund.
Se bilderna på Toyota Land Cruisern

Märken som föredras för import

Mercedes-Benz är synonymt med lyx, komfort och pålitlighet. Många svenska köpare väljer att importera Mercedes från Tyskland för att få tillgång till ett bredare utbud av modeller och utrustningsalternativ till bättre priser.

Audi erbjuder en perfekt balans mellan stil, prestanda och teknologi. Genom att importera från Tyskland får svenska köpare tillgång till ett stort antal modeller och konfigurationer som kan vara svåra att hitta hemma.

BMW är känt för sina sportiga prestanda och innovativa design. Import av BMW från Tyskland ger tillgång till ett stort utbud av modeller med varierande utrustning och specialutgåvor.

Porsche står för hög prestanda och exceptionell körglädje. Genom att importera från Tyskland kan man hitta unika modeller och sällsynta samlarobjekt som inte finns tillgängliga i Sverige.

Lotus är kända för sina lätta och smidiga sportbilar. Genom import från Tyskland kan svenska köpare hitta både nya och begagnade Lotus-modeller, ofta till mer fördelaktiga priser.

Ferrari representerar den ultimata sportbilsdrömmen. Många svenska bilentusiaster importerar Ferrari från Tyskland för att få tillgång till ett större utbud och lägre priser jämfört med den svenska marknaden.

Range Rover är ett populärt val för dem som söker lyx och robust prestanda i terräng. Import från Tyskland ger tillgång till ett brett utbud av modeller och utrustningsalternativ.

Toyota, särskilt modeller som Land Cruiser, är eftertraktade för sin tillförlitlighet och hållbarhet. Genom att importera från Tyskland kan svenska köpare få tillgång till specialmodeller som inte säljs på den svenska marknaden.

 

Avslutande ord

Att importera bil från Tyskland kan vara en lönsam och smart investering. Genom att välja rätt bil och rätt importör kan du få tillgång till ett större utbud, bättre priser och bilar i bättre skick. Oavsett om du söker en lyxig Mercedes, en sporti+g Porsche, en robust Toyota eller något annat märke, står vi redo att hjälpa dig med hela processen. Kontakta oss på Importbil.se för att få hjälp med att importera din nästa drömbil.