Importera din eldrivna bil från Tyskland

med Inga kommentarer

Sommaren 2022 är här och efterfrågan på personbilar som är eldrivna på något sätt har ökat markant. Sedan en tid tillbaka så har vi på Importbil.se nu en jämn och ständig efterfrågan på att importera sin elbil från Tyskland. Både helt eldrivna bilar och hybrider (el och bensin/el och diesel). Det är Tesla ganska ofta i deras olika modeller (3, S, Y) , BMW i3/ 330e, Peugeot 208 elbil, VW ID4 och många fler. Idag finns ett 50 – tal elbilsmodeller på marknaden (källa: fordonsanalysföretaget Vroom). Förändringen av vilka bilar personer i Sverige köper har ändrats drastiskt från 2020 till 2021. År 2021 registrerades 293 155 bilar totalt i landet därav 57 256 elbilar, år 2020 registrerades 27 756 elbilar (källa: transportstyrelsen). Antalet elbilar som registrerades fördubblades alltså mellan år 2020 och 2021. Valet att köpa elbil genom import genom oss ska du som kund avgöra. Vilken elbil som är lämpligast för just dig. Körsträcka som laddningen ska räcka till, helt eldriven eller hybrid. Har du tillgång till laddningsstolpe på ditt jobb och/eller vid bostaden. De faktorer som gäller för dig kan bara du avgöra. Förutom olika positiva faktorer med ett elbilsköp kan du köpa din eldrivna bil billigare i Tyskland än här i Sverige. Senast i veckan hade vi en kund som köpte sin elbil i Tyskland för 100 000kr billigare än i Sverige. Du har också många fler bilar att välja på kanske 10 – 20 ggr fler i Tyskland.

Vi har precis som vid övriga personbilar goda kontakter i Tyskland och vi tar hand om hela processen från att hitta lämplig bil, förhandla, avtalsskrivning och köpet. Därefter transporten till Sverige och sedan administration, ursprungskontroll, registreringsbesiktning samt att göra bilen körklar till dig som kund.

 

Så köper vi in din elbil från Tyskland - i fyra steg

1.Hitta/förhandla/köpa en eldriven bil i Tyskland

Efter att du som kund gjort en förfrågan om vilken bil från Tyskland du vill köpa eller att du själv hittat förslag till objekt eller undersöker vad du hittat som kund.

När du som kund vill gå vidare med ett objekt undersöker vi historiken för bilen med antal ägare, service osv. När du som kund är nöjd och vi anser att vi vill rekommendera ditt val så går vi vidare med förhandling till ett köp. Sedan vidtar vi avtalsskrivning för köpet och du får som kund betala bilen på överenskommet sätt. Vi kan lösa betalningen på flera olika sätt och vi erbjuder dessutom olika möjligheter till finansiering (leasing för företag).

Förutom det som måste undersökas för vilken bil det än gäller så måste man undersöka allt runt det eldrivna. Först och främst helt eldriven eller hybrid/bensindriven motor? Finns det laddningssladd både för laddningsstolpe och vanliga 230 volts laddning. Hur långt kan man köra på en full laddning? Är det 25 mil, 30 mil eller 45 mil? Om det är en hybrid hur långt räcker den laddningen till? Ofta 4, 5 eller 6 mil.

 2: Importera den eldrivna bilen till Sverige

Vi ser sedan till att bilen transporteras till Sverige med de auktoriserade transportföretag som vi samarbetar med och som varje vecka transporterar hem bilar till Sverige oberoende av årstid och väder. I Sverige förvaras bilen i låst, larmad bilhall och den står på laddning.

Ibland önskar kunden själv hämta bilen direkt från Tyskland och vi kan ta hand om processen runt omkring för en betydligt snabbare hämtning om så önskas.

3: Administration till körklar bil i Sverige

När förhandling och köpprocessen är klar, startar det formella att få bilen till en körklar bil i Sverige. Parallellt med att bilen transporteras till Sverige så skickas de dokument som ska till transportstyrelsen till oss eller följer de med bilen i transporten. Vi skickar nödvändiga dokument till Transportstyrelsen här i Sverige som gör en s.k. ursprungskontroll.

När deras undersökning är klar ser vi till att bilen blir registreringsbesiktigad. Om bilen är lite äldre också kontrollbesiktigad. Vi har stående tider hos Bilprovningen/Besikta. I detta skede får man det svenska registreringsnumret. Registreringsskyltar och registreringsbevis kommer efter ett par dagar till kundens adress. Därefter vidtar leverans.

4: Leverans till kund

När bilen är körklar ber vi dig som kund att du tecknar en bilförsäkring och att du ”ställer på bilen ” på transportstyrelsens hemsida. Därefter kommer vi överens om leverans av bilen. Det kan ske på flera olika sätt. Du kommer till Lund och hämtar bilen och vi har en genomgång av de dokument som tillhör bilen och en genomgång av bilens utrustning och finesser. Vi ser till att den är fulladdad när du hämtar din eldrivna bil.  Annars ordnar vi så att bilen körs till din adress (ej Gotland).

Under hela processen förses du med regelbunden information. Via email och telefon om var bilen befinner sig i processen och var bilen befinner sig fysiskt allt för en nöjd kund.

 

Läs gärna om Björn som importerade en Tesla model 3.