Är det lönsamt att köpa Importbil med en hög Eurokurs?

med Inga kommentarer

Eurokursen

Under våra 13 år i branschen har vi hämtat över 1000 bilar. Eurokursen har varit allt från 8,18kr till 11.81kr, men det har hela tiden varit intressant för kunder att importera. Det stora utbudet, cirka 20 ggr större än den starkt begränsade svenska marknaden är otroligt intressant. Vidare är bilarna mer utrustade och i bättre skick. I de allra flesta fall är priset även lägre, och oavsett Eurokurs kan vi alltid tillgodose våra kunders önskemål att hitta rätt objekt.

eurokursen-sek-2008-2016
Eurokursen 2008-2016: nuläget är ganska genomsnittligt

Euron idag och framåt

eurokurs-3man-sept-nov-2016
Efter en tid av uppgång ser Euron nu att vara på väg neråt

 

Vad händer med bilmarknaden när Eurokursen är högre?

När Eurokursen är lite högre kommer det in färre bilar på den svenska marknaden, vilket i sin tur medför att utbudet blir ännu sämre och priserna inte pressas nedåt här. Med detta i hänsyn blir den tyska marknaden väldigt intressant. Det stora utbudet som finns där, bilarna är mer utrustade och i bättre skick. Många modeller är fortfarande billigare annars kan vi i.a.f. alltid hitta vad du söker. VI får ofta höra från kunder att bilen som de söker inte finns på blocket eller motsvarande sidor i Sverige, och om det finns någon är det oftast något som saknas i utrustningsväg altetnativt att bilen är i för dåligt skick. Där är tyska marknaden alltid en stor tillgång, och i kombination med att du oftast kan spara ansensliga summor pengar är den extra intressant när Euron ligger på en låg eller någorlunda normal nivå.

Med andra ord är Eurokursen bara en liten del av ekvationen. Det stora utbudet, det goda skicket, de välutrustade bilarna och garantierna vi ger kommer alltid att bestå. I nuläget är Euron alltså historiskt sett ganska normal och är för tillfället på väg nedåt, vilket indikerar köpläge!

 

Läs mer eller kontakta oss

Läs mer om kunders berättelser och upplevelser på bilar vi importerat och husbilar vi importerat.

Vi har också sammansatt en FAQ med vanliga frågor om bilimport. 

Vet du vad du vill ha eller är nyfilen?

Fyll i vårt kontaktformulär eller maila direkt på fredrik@importbil.se