Lyxbilskortege

med Inga kommentarer

Lyxbilskortege överraskade 7-årige Hampus

Importbil en av Supercar Heroes för att ge 7 årige Hampus ett glatt avbrott med ”Coola bilar” lyxbilskortegen.

Importbil arbetar varje dag med att uppfylla kunders önskemål om fina bilar och att ge kunden det bästa efter kundens önskan. För några veckor sedan fick vi på Importbil frågan om att förverkliga ett annat önskemål. Som handlar om häftiga och tjusiga coola bilar, lyxbilskortege. Det var ett evenemang för en 7 årig pojke vid namn Hampus som har haft och har många svåra dagar med en obotlig cancersjukdom.  Ett av hans önskemål är att åka häftiga bilar. Det kändes självklart att vara en del av denna satsning att göra en av Hampus dagar till en positiv och glad dag och för en stund glömma det svåra med sjukdomen och behandlingen.

Det finns en facebookgrupp ”Ellas hjältar” med Catja Karlberg som organisatör för att skapa upplevelser utöver det vanliga åt sjuka barn. En annan eldsjäl Max Mårtensson bildade ”Supercar Heroes” och drog ihop ett tiotal häftiga bilar som samlades för att ge Hampus denna upplevelse för en dag. De första bilarna i ”Supercar Heroes” startade utanför Malmö på lördagen den 11 november och fortsatte sedan till Helsingborg för att samla ihop fler och sedan i samlad bilkortege körde de mot Värnamo där Hampus bor.

Häftiga bilar

Först körde en bil fram utanför Hampus hus där han blev tillfrågad om han ville se fler coola bilar. Det ville Hampus och sedan körde alla i kortege in på Hampus gata. Det lät en hel del om motorerna från de flertalet mycket häftiga coola bilar. Bl.a Lamborghini, Ferrari och Nissan GTR. Importbil deltog med en Porsche Cayenne en röd sådan. Hampus blev glatt överraskad av alla bilarna och gick runt och sa hej till alla förarna. Hampus valde sedan att åka Lamborghinin, Ferrarin och Nissan GTR. Hampus hade önskemål om att köra iväg och köpa glass och att ha musik enligt hans smak på i bilen. Hampus fick också hjälpa till att starta en av bilarna där man trycker på en speciell startknapp för detta och inte vrider på en nyckel.

Efter detta evenemang när Hampus började bli trött av allt riktades bilfärden åter mot Skåne och Lund där vi på Importbil finns. Frågan är vilken kunds upplevelse som känns bäst att fylla. Alla känns bra men den här var speciell, över det vanliga. Vill du se filmen om Hampus och Supercar Heroes klicka nedan.

Sen får du gärna höra av dig till Importbil så ska vi försöka uppfylla din önskan om bilupplevelse.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Ordlista Filmen är gjord av Supercar Heroes och Ellas hjältar.

Tyskland import av lyxbilskortege
Hampus med en lyxbilskortege


Artikel i Expressen söndagen den 12 november 2017

Kund gjorde 3 långa resor i Europa, sålde husbilen utan värdeminskning

med Inga kommentarer

Här kan du läsa en berättelse från en nöjd kund, som köpte en Roller Team Livingstone husbil via oss, och sedan gjort tre långa europaresor och nyligen sålt husbilen för 35 000 kr MER än den köptes in via oss!

Ulrica berättar:

“Idag är husbilar som i vardagligt tal kallas ”plåtis” oerhört populära och den typ av husbil som ökar sin försäljning allra mest. Det kommer flera nya märken av ”plåtisar” varje år. När vi började titta för att köpa så bestämde vi oss ganska snart för en ”plåtis” för den passade vårt sätt att resa. Små och enkla att ta sig fram med överallt och som man vågar ge sig in i minsta alpby med, men som ändå innehåller alla bekvämligheter. De hade precis börjat bli heta som modell men utbudet var ganska skralt och i Sverige hittade vi inga ”plåtisar” som var för mer än 2 personer. Eftersom vi skulle ha med oss 2 barn så behövde vi en med 4 sängplatser och det fanns det i Tyskland. Dessutom var det ju stor skillnad i pris.

Den vi bestämde oss för och köpte var en:

 • Roller Team Livingstone Prestige 5 årsmodell 2013
 • Fiat Ducato 2,3 Multijet, 130 hk, Euro 5

Den hade det mesta viktiga:

 • Airbag även för passagerare
 • Farthållare
 • ABS
 • AC
 • CD/Radio
 • Markis
 • Cykelställ
 • Toa och dusch.
 • Kök med gasolspis och kylskåp med frysfack
 • Värme och varmvatten
 • Mörkläggningsgardiner hela husbilen m.m

 

Husbilen vid import och när kunden sålde den

Mätarställning: 14 000 km45 000 km
Ålder: ca 1 årÅlder: ca 4 år
Skick: Nästan nyskickSkick:Bättre begagnat
Pris:Pris: 35 000kr mer än inköpspris

Så, efter drygt 3 år så sålde vi den för nästan 35 000 kr mer än vad vi betalade för den i Tyskland. Det vi betalade dig har vi inte räknat in men även om vi räknar med det (29 900 + moms = 37 375kr) så sålde vi den för samma pris vi köpte den med trots att vi haft den i över 3 år och gjort 3 långa Europaresor bl.a. genom hela Europa ner till Italien och Kroatien och hem igen, Dessutom har vi kört och använt den mycket i Sverige också. Eftersom den var fullutrustad och nyskick har vi heller inte behövt kosta på den nått.”

Du kan själv kontakta Ulrika Thörn via epost om du har frågor – eller läs om hur Ulrika upplevde importen av husbilen 2014.

Ny husbil – ny import via importbil.se

Kunden har nu köpt en ny husbil via Fredrik här på importbil.se.

Intresserad av egen husbil?

Titta gärna på referenser på andra som importerat husbil via oss, eller läs mer i vår sida med vanliga frågor (FAQ).

Är du sugen på att kolla marknaden eller göra en import så Kontakta oss

 

 

Filmer med kunden Oscar som importerat fem (!) bilar

med Inga kommentarer

Sommaren 2017 intervjuade vi Oscar Håkansson. Oscar blev snabbt en trogen kund till oss på importbil.se efter det att han importerade sin första bil med oss. Han har på kort tid importerat hela fem (!) bilar med oss, bland annat två Mercedes C63 AMG, Oscar menar att han kört alla dessa bilar helt utan värdeminskning då han sålt dem för importpriset plus arvodet, och på köpet fått äga flera väldigt trevliga bilar. I videona nedan kan du lyssna på Oscar resonera kring varför han tycker det är så bra att importera från Tyskland, särskilt när det gäller lite dyrare bilar. 

Kontakta Oscar på e-post.

 

Varför ska man importera bil från Tyskland, enligt Oscar?

 

Hur gick det till när Oscar importerade sin första bil med oss?

Oscars hela berättelse med alla fem bilar han importerat med oss

Hur vågar man lita på någon som gör en så stor affär åt en? Om att ställa frågor och förtroende

 

Hur är det egentligen med krockskador, garantier och utrustningsnivå? Hur har skicket varit på Oscars bilar?

Hur går det till att byta från en bil till en annan, och hur det är att köra lyxbilar utan värdeminskning.. 

Funderar du på att importera bil själv? Hör vad Oscar har för tips till dig, och vad han lärt sig som kund.

 

Läs mer eller importera själv

Läs mer om några av bilarna Oscar importerat:

Mercedes C63 AMG T S (510 hk)

Mecedes C63 AMG T (476 hk)

BMW 750 xD Long (381 hk)

 

Nyfiken på att importera själv? 
Kontakta oss

Jaguar XJ 3.0 V6 Kompressor AWD LWB Portfolio

med Inga kommentarer

Jaguar XJ 3.0

Vad är bättre än att spara 51.000 Euro från nypriset på en bil som rullat 600 mil och är 8 månader gammal? Här har vi hämtat en Jaguar XJ 3.0 V6 Kompressor AWD LWB Portfolio direkt från Jaguar i Tyskland till en av våra stamkunder här i Sverige. På den korta tiden och få milen (600 mil) så har bilen sjunkit med 51.000 Euro. Att köpa en lätt begagnad bil i Tyskland är väldigt fördelaktigt och utbudet är stort.

Bilen har varit körd av en chef på Jaguar i Tyskland.

Det är en lång version med extra gott om plats i baksätet och under huven sitter en 3 liters 6 cylindrig motor med kompressor på 340 hk. Bilen har även fyrhjulsdrift. Går du också och funderar på att köpa en lyxlimousine? Här är helt klart en konkurrent till de tyska jättarnas egna bilar såsom Mercedes S-klasse, BMW 7-serie och Audi A8, vilket är bilar vi jobbar mycket med och hämtar löpande på beställning.

Länk till test i Teknikens Värld.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Företagsleasing

Tyskland import av en Jaguar XJ 3.0 V6 Kompressor AWD LWB Portfolio
Jaguar XJ 3.0 V6 Kompressor AWD LWB Portfolio

Artikel/annons om oss i Bilar & Motor, bilguide

med Inga kommentarer

Stor bilguide med årets favoriter

Sugen på en Porsche, BMW, MB eller Audi?

Så var rubriken på en artikel i en bilguide om BILAR & MOTOR som medföljde Expressen den 24 oktober 2017 där Importbil representerad av Fredrik blev intervjuad. En bilaga som kommer två ggr per år från Expressen. Vi har vid flera tillfällen tidigare varit citerade och efterfrågade om vår kunskap och kompetens om att importera bil i flera olika tidningar/tidskrifter bl.a Dagens Industri, se på vår hemsida Importbil.se. Vi på Importbil fick vid det här tillfället möjligheten att beskriva vår verksamhet för allmänheten och kanske framför allt för de som är bilintresserade och är i bilbytartankar.

Olika frågor som dyker upp.

De mest centrala frågorna som kommer upp när det handlar om bilimport är vilka bilar man importerar från Tyskland. Det är som det står i rubriken PORSCHE, BMW, MB eller Audi som är de vanligaste men begränsningen för Importbils del är Tyskland. Allt som du hittar där och har en klanderfri historia i bagaget enligt vår undersökning importerar vi enligt kundens önskemål. Vi tackar nej till bilar varje dag som inte uppfyller kraven på kvalitén i historiken.
Övriga centrala frågor är bilens historik om aktuell mätarställning. Är mätaren skruvad eller inte. Enligt vår erfarenhet på Importbil så är inte mätarna skruvade på bilar som säljs av auktoriserade märkeshandlare. Vi har hittills under vår snart 15 – åriga historia i branschen inte drabbats av skruvade mätare. Dessutom har man i Tyskland upplysningsplikt om bilen varit krockad, en fördel jämfört med här i Sverige.

En annan central fråga är utbudet av begagnade bilar som i Tyskland är ofantligt större än i Sverige. Vår erfarenhet är att flera av våra kunder inte hittar den bil de söker i Sverige men vi på Importbil kan hitta den i Tyskland.

Övriga frågor som vi på Importbil svarade på i artikeln var hur lång tid processen tar och vad det kostar. Processen för import arbetar vi kontinuerligt med att förbättra genom enkäter till kunderna och intern utvärdering av våra arbetsmoment så att kunden känner sig säker och trygg med vår Import av deras nästa drömbil.

Är du en av de bilintresserade som är i bilbytartankar hör av dig till Fredrik:

Läs artikeln på följande länk till Bilar & Motor.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Företagsleasing

 

Bilguide, Tidningsbilaga till Importbil.se
Bilar o Motor som medföljde Expressen den 24 okt 2017 med stor bilguide

1 2 3 4 35