Carthago Chic c-line 5.0

med Inga kommentarer

Husbil Carthago Chic c-line 5.0

Anna Herrlins svar på Fredriks frågor angående inköpet av en Carthago Chic c-line 5.0 husbil köpt i Tyskland. Vi bedömer att motsvarande husbil skulle kosta ca 100.000 kr mer i Sverige

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Vi hade letat efter en begagnad husbil på alla tillgängliga sajter i Sverige, men inte hittat det vi ville ha. Vi beslöt oss för att prova i Tyskland i stället. Men eftersom vi inte har någon erfarenhet av att importera bilar googlade vi för att hitta information om hur det går till. Vi fick träff på “importbil.se” och när vi gick in på deras hemsida verkade de kunna erbjuda den hjälp vi behövde. Vi fyllde i deras formulär med en beskrivning av våra önskemål och fick svar redan efter någon timme! Svaret innehöll en detaljerad beskrivning av hur deras importtjänst fungerar, inklusive prissättning. Vi fick även tips på länkar i Tyskland och konkreta förslag på flera objekt. Genom en av länkarna – mobile.de – hittade vi två intressanta objekt. Fredrik hjälpte oss med svar på några inledande frågor och vi gick vidare med ett av objekten. Det blev den husbil vi till slut köpte. Vi åkte ner till Tyskland för att se bilen på plats innan vi bestämde oss för att genomföra affären. Vi körde sedan själva hem den till Sverige.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder vid köp av bil/husbil från Tyskland?
Supernöjd! Vi bombarderade Fredrik med frågor om bilen alla tider på dygnet. Han kom tillbaks med svar mer eller mindre omedelbart, hur konstiga och till synes ovidkommande frågorna än kunde vara. En oerhört viktig detalj i sammanhanget är att Fredrik behärskar tyska, därmed var risken för missförstånd i kontakten med säljaren mycket liten. Fredrik skötte alla kontakter och all kommunikation med säljaren tills vi var på plats i Tyskland. Han fanns även till hands via telefon för att kunna hjälpa oss med de sista detaljerna vid själva överlåtandet. När vi kom till Sverige var allt pappersarbete förberett för vidarebefordran till Transportstyrelsen. Enkelt och smidigt och med stort fokus på att vi som kunder skulle känna oss trygga med affären.

Uppfyllde bilen/husbilen dina förväntningar vid import av bil från Tyskland?
Ja. Vi hade en tydlig kravspecifikation som vi bestämt oss för att inte kompromissa med – märke, storlek, utrustning, lastvikt, uppvärmning, inredning och mycket annat – och den bil vi köpte motsvarade alla krav till ett rimligt pris! Vi bedömer att motsvarande husbil skulle kosta ca 100.000 kr mer i Sverige. Det viktigaste var dock att vi kunde bocka av alla våra krav, vilket vi inte kunnat göra med någon av de begagnade bilar vi hittat i Sverige om vi inte gått upp en hel del i pris. Husbilen är dessutom oerhört välskött och vi fick en mycket grundlig genomgång av historiken, alla funktioner och all utrustning tillsammans med säljaren. Vi fick även med oss komplett dokumentation i original på allt intill minsta lilla utrustningsdetalj.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se vid import av bil från Tyskland?
Ja, absolut! För det första kändes det tryggt att få hjälp av någon som jobbat med detta under många år och därmed känner till – och hjälper till med – alla rutiner och allt pappersarbete som krävs. För det andra var det guld värt att inte behöva bry sig om språket – Fredrik tolkade obehindrat åt bägge håll och kunde översätta alla konstiga termer och begrepp till svenska. För det tredje fick vi alltid svar på våra frågor direkt och Fredrik fanns till hands alla tider på dygnet. Allt har fungerat mycket smidigt och vi är väldigt nöjda med den husbil vi köpt. Vi kan verkligen rekommendera Fredrik och Importbil och om vi ska köpa en bil från Tyskland igen kommer vi definitivt att ta hjälp av Fredrik igen.

För mer information kontakta gärna Anna Herrlin.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Carthago Chic c-line 5.0 husbil
Carthago Chic c-line 5.0

Kund sparade halv miljon (!) på sin nya Frankia

med Inga kommentarer

Kunden betalade 1.500.000 kr i Tyskland för en helt ny Frankia i 8400 Platin inkl. svensk moms. Listpriset i Sverige är 2.200.000 kr med samma utrustning och efter rabatt kostar den 2.000.000 kr i Sverige. Kunden gjorde alltså en besparing på 500 000kr. Minst sagt exceptionellt. Detta är naturligtvis ett alldeles särskilt fall men visar på att det kan finnas riktigt stora pengar att spara på att importera bil med oss. Vi har kunskap, kan flytande tyska, har stort kontaktnät, är duktiga på att förhandla bra affärer och kan processen utantill.

En sprillerny Frankia i 8400 Platin husbil importerad från Tyskland av importbil.se
En splitterny Frankia i 8400 Platin husbil importerad från Tyskland av importbil.se

 

Fakta om husbilen:

  • Byggd på MB-chassi
  • 190 hk
  • Automatlåda 7 vxl
  • Luftfjädring
  • Dieselvärmare
  • Långbäddar för extra komfort
  • Helintegrerad

 

Läs mer vad kunden säger här:

Vi hade sålt vår förra husbil och skulle köpa en ny husbil. Vi hade bestämt oss för att köpa en i Tyskland då priset där är betydligt lägre än i Sverige för motsvarande husbil.

Vi började att kolla på internet efter något företag som kunde hjälpa oss med att importera. Vi kan nämligen inte prata tyska. Efter noggranna kontroller bestämde vi oss för att anlita Importbil.se.

Vi fick hjälp av Fredrik på Importbil att hitta en bil som passade oss och därefter förhandlade Fredrik priset så att det passade vår plånbok.

Fredrik hjälpte oss också med att upprätta ett köpeavtal med säljaren i Tyskland och ordnade datum när vi kunde hämta bilen hos säljaren i Tyskland. Vid hemkomsten till Sverige gjorde vi ett stopp i Lund där Importbil har sitt kontor. Fredrik tog hand om alla papper för bl.a. ursprungskontroll och vi fick information om de steg som är kvar att göra för att vi ska kunna köra med vår nya husbil.

Vi är mycket nöjda med Importbil.se, utan deras hjälp hade vi inte kunnat slutföra denna affär.

 

Fler kunder som sparat pengar och hittat superaffärer via oss

Flera kunder har sparat ansenliga summor på att importera både husbilar och personbilar från Tyskland med oss. Den här Frankian har rekordet, men läs gärna också om:

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation

Är du intresserad av vad vi kan hitta åt dig i Tyskland?

Kontakta oss

Husbil Fiat Carado T 447

med Inga kommentarer
Fiat Carado T 447

 

Göran letade husbil i Sverige men utbudet var inte så bra i förhållande till priset som det var i Tyskland. Därför blev det affär på denna Fiat Carado T 447. Köpa husbil i Tyskland är inte svårt när man får bra hjälp.

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Jag kom i kontakt med importbil.se via sökning på nätet.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Jag är mycket nöjd med den service som importbil.se erbjuder, allt har fungerat mycket bra, från förhandling om pris, hämtning i Tyskland, ursprungskontroll, registreringsbesiktning samt leverans av bilen.

Uppfyllde bilen dina förväntningar?
Husbilen jag köpte var i mycket fint skick, och motsvarade mina förväntningar mer än väl.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se?
Jag kan varmt rekommendera andra som funderar på att import av bil att anlita importbil.se

Göran von Ahn

Intresserad av att importer en husbil? Gör en egen förfrågan här direkt!

Rockwood husvagn importerad från Tyskland

med Inga kommentarer
Husbil Rockwood importerad från Tyskland
Husbil Rockwood

Kent Fagerberg letade efter en husbil och kom på att det skulle bli förmånligast att importera den från Tyskland. Han kontaktade Fredrik som hittade denna Rockwood Husbil åt honom i Stuttgart.

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Via internet.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Importbilen.se erbjuder en bra och väl fungerande service.

Uppfyllde bilen dina förväntningar?
Bilen motsvarade alla våra förväntningar.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se?
Jag kan varmt rekommendera importbilen.se. Jag kollade upp bolaget på alla bolag och kunde konstatera att bolaget är ett stabilt och seriöst företag.

Kent Fagerberg

Dethleffs Magic Edition White DBM

med Inga kommentarer

En Dethleffs Magic Edition White DBM husbil blev hemtagen till Kenneth från Tyskland. Man får mer utrustning för pengarna vid import från Tyskland.

Detheffs Magic Edition White DBM

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Via nätet.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Mycket bra kontakt med fortlöpande information.

Uppfyllde bilen dina förväntningar?
Bilen var i det skick jag tänkt mig.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se?
Jag kan rekommendera andra att anlita importbil.se

Kenneth Karlsson

Ford CHAUSSON husbil importerad från Tyskland

med Inga kommentarer
husbil01
Ford CHAUSSON

Hämta husbil i Tyskland är enkelt med hjälp av Importbil.se. Utbudet av Ford Chausson är mycket större i Tyskland vilket gör att priserna är lägre.

Du valde att anlita importbil.se för hjälp med import av husbil från Tyskland, berätta lite?
-Jag valde Importbil.se då företaget har mycket bra referenser samt är mycket tydliga vad servicen/tjänsten kostar och innefattar samt har mycket bra kontaktnät i Tyskland. Företaget gav också ett mycket bra ”första intryck” då man jobbar snabbt och och ger snabb återkoppling = professionella.

Uppfyllde husbilen dina krav?
-Ja mer än väl, beskrivningen i annonsen på Mobile.de stämde helt t.o.m. fanns det mera utrustning än som var beskrivet.

Kan du rekommendera andra att köpa husbil genom importbil.se?
-Ja det kan jag, allt fungerade mycket bra. Jag var ganska orolig över en hel del detaljer bl.a. ventilation som jag läst om bl.a. i camping organisationernas hemsidor, men det visade sig att importbil.se ordnade allt, helt suveränt.
Rolf Gustavsson  070-682 48 10

IVECO Daily 4×4 – Enkel importhjälp från proffs

med Inga kommentarer
IVECO Daily 4×4

Östen fick importshjälp vid köp av sin expeditionsbil från Tyskland. Bilimport är enkelt när man får importhjäp av proffs.

Hur kom du i kontakt med importbil.se? 
Kom i kontakt med importbil på nätet när jag sökte efter bil till min fru! Efter kontakt med Fredrik fick jag ett mycket bra intryck och han tog hem den önskade bilen. Anlitade honom återigen efter ett par år då jag önskade importera ytterligare en bil. Allt fungerade perfekt! När jag sedan bestämt mig för att köpa en ”expeditionsbil” i Tyskland var det givet att återigen gå via Importbil. Det var en del klurigheter då bilen inte var helbilsgodkänd. Det var också osäkert om den skulle regbesiktigas som lastbil eller ”husbil” (personbil kl 2).
Importbil såg till att allt löste sig på bästa sätt. Hade aldrig vågat mig på en import av en så dyr och udda bil utan den hjälp jag fick.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Är synnerligen nöjd med den service jag fått! Det har ju vart lite speciellt med den bil jag importerat.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Är synnerligen nöjd med den service jag fått! Det har ju vart lite speciellt med den bil jag importerat.

Uppfyllde bilen dina förväntningar?
Bilen har uppfyllt min förväntningar men jag har tittat på bilen innan köpet och visste det mesta om den. Är mycket nöjd!

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se?
Skulle absolut rekommendera Importbil.
Östen Brunnelöv

Husbil Living Stone – snabb och smidig affär

med Inga kommentarer
Husbil Living Stone importerad från Tyskland
Husbil Living Stone

Ulrika har fått importhjälp av proffs på bilimport från Tyska handlare. Husbil Living Stone är prisvärda att importera.

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Sökte på nätet efter information om hur man importerar husbil från Tyskland eftersom husbilen jag ville ha inte fanns att köpa begagnad i Sverige. Egentligen ville jag inte ta hem en bil själv så när jag hittade importbil.se så tog jag kontakt med Fredrik direkt.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Ja det är jag. Fredrik gav snabb och bra service och erbjöd olika alternativ för hur mycket av arbetet han skulle göra. Vi överlät hela affären på honom och allt gick väldigt smidigt.

Uppfyllde bilen dina förväntningar?
Vi är väldigt nöjda med husbilen.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se?
Det kan jag definitivt. Om vi ska byta husbil så kommer jag att vända mig till importbil.se igen.

Ulrika Thörn

HYMER B 614 – importerad snabbt och smidigt från Tyskland

med Inga kommentarer
Hymer B614 Tysk import
HYMER B 614

Det finns många husbilar till salu i Tyskland till bra priser. Därför är det enkelt att köpa bil i Tyskland.

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Jag hittade Importbil.se när jag surfade runt lite för att se om någon kunde lämna referenser på någon som importerade bilar, och flera träffar hamnade på Importbil.se och alla verkade vara nöjda med slutresultatet av arbetet.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Anledningen till att jag beslöt mig för att ta hjälp, var framförallt att jag inte ansåg att jag hade tid att sätta mig in alla turer och regler som jag trodde gällde vid import av bil från utlandet, och då speciellt husbil. Jag skulle behöva rota fram alla uppgifter om myndigheter i Sverige och ev. i Tyskland, så enklaste vägen, anlita någon som vet och kan.

Uppfyllde bilen dina förväntningar?
Fredrik på Importbil tog kontakt med den återförsäljare som hade bilen jag ville ha, han tog reda på alla fakta om bilen och vidarebefordrade till mig och när jag bestämt mig, förhandlade Fredrik fram ett för mig acceptabelt pris och villkor för köpet. Fredrik fixade fram alla uppgifter och papper för att genomföra affären. Sedan var det bara för mig att åka ner till Tyskland och hämta min ”nya” bil och köra hemåt, jag körde inom till Lund och lämnade de papper som Fredrik behövde för att slutföra importen hos transportstyrelsen och jag körde senare till Bilprovningen för besiktning. Att sedan bilen var finare och i ett bättre skick än förväntat och utlovat, gjorde inte affären sämre.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se?
Jag kan varmt rekommendera andra att göra likadant som jag för att få en mycket enkel och smidig import av den nya bilen. Fredrik på Importbil ställde upp på alla konstiga tider och svarade på alla konstiga frågor som dyker upp i skallen när man skall göra en sådan här affär, så jag kan rekommendera Importbil att göra pappersarbetet åt dig som står i begrepp att importera en bil från Tyskland.

Greger Emmertz,

Bürstner Elegance 810 – importera din drömbil

med Inga kommentarer
Husbil Bürstner Elegance 810
Bürstner Elegance 810

Lars fick här sin drömhusbil som är importerad från Tyskland. Det är inte svårt att köpa husbil i Tyskland framför allt inte om man anlitar Fredrik på Importbil.se.

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Jag kom i kontakt med importbil.se via Google.de.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder?
Allt fungerade som utlovat med god information om varje steg och uppdateringar när det fanns ny information.

Uppfyllde bilen dina förväntningar?
Bilen uppfyllde mina förväntningar och vid överlämnandet gav importbil.se mer information än en vanlig bilmäklare.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se?
Jag kan varmt rekommendera importbil.se.
Lars Gustavsson