Audi RS6 Avant 8 cylindrar 560 hk

med Inga kommentarer

Audi RS6 Avant, 4 liter, 8 cylindrar och hela 560 hk.

En snygg, diskret och praktiskt kombi RS6 Avant, som samtidigt blir en brutal sportbil vid önskemål. Marknadens snabbaste kombi? Eller är en MB E-klass AMG att föredra?
Vi hämtade bilen direkt från Audi Zentrum längst ner i södra Tyskland på gränsen mot Österrike. I samma by är vi även stamkunder hos Porsche Zentrum.

Bilen har 5 års nybilsgaranti alt. 10.000 mil. Nypriset med bilens utrustning låg på cirka 180.000 Euro.
Innan leverans gjorde Audi deras 110 punkters test, ny besiktning (kontrollbesiktning med avgaskontroll), nya bromsar fram och bak (skivor och belägg).
Från Audi till Lund åkte bilen med biltransport, vilket de flesta av våra bilar gör. Vi hämtar 15-25 bilar i månaden på beställning till kunder från hela landet och vi har fastpris från hela Tyskland.

Hämtad till en stamkund i mellansverige som bara i år har köpt 3 bilar via oss. Vår mest trogna kund har köpt 9 bilar av oss sedan vi startade maj 2003. Sedan starten har vi hämtat över 1000 bilar.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Läs testen i Teknikens Värld

Importerad från TysklandAudi RS6 Avant
Audi RS6 Avant, 4 liter, 8 cylindrar och hela 560 hk

Mercedes GLE 63 AMG S V8 585 hk

med Inga kommentarer

Mercedes-Benz GLE 63 AMG S V8:a med hela 585 hk.

En riktig värsting SUV GLE 63 AMG. Här är inte bara motorn signerad utan även framrutan. Ni visste väl att alla AMG:s motorer byggs av en och samma ingenjör som sedan sätter sin namnteckning på motorblocket?!
Vi hämtade bilen från Porsche Zentrum i Braunschweig där vi är stamkunder sedan många många år. Bilen är från 2016 och har bara rullat 1000 mil så den har cirka 1 år kvar på nybilsgarantin. Kunden önskade en svart bil med ljust skinn, vilket gjorde att utbudet blev lite begränsat även på den stora tyska marknaden. De flesta bilar har svart skinn.

Efter hemtagning på biltransport till Lund och reggning blev det personlig leverans på långfredag till kunden i huvudstaden. Vilken fantastiskt bil att köra och helt klart i samma klass som en Porsche Cayenne Turbo S som är en av de bilar jag håller högst på min lista av favoritbilar.

Söker du också en AMG? Eller kanske en sportbil/cab nu till sommaren? Vi hämtar 15-25 bilar i månaden och ser till så att du får vad du söker.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Läs Teknikens Världs provkörning här.

Begagnad Mercedes-Benz GLE 63 AMG S V8:a med hela 585 hk
Mercedes-Benz GLE 63 AMG S V8:a med hela 585 hk

3 myter om bilimport från Tyskland

med Inga kommentarer

Fråga 1 – är importbilar i sämre skick, bilimport?

Faktum är att det väldigt ofta är tvärtom vid bilimport. I Tyskland används mindre salt på vägarna, de har ett varmare klimat och generellt bättre vägar. Vår erfarenhet är dessutom att den genomsnittliga  tysken håller efter bilen väldigt noga, särskilt i premiumsegmentet som vi ofta handlar i. Det goda skicket intygar flera kunder, och vi får dessutom ofta höra det från bilprovningen här hemma i Sverige.

Läs gärna vad några kunder säger om skicket:

 

”Närmare nyskick går knappast att få.” Greger Landstedt om sin BMW 740 xDrive

”Som jag skrev tidigare så är bilen i ett otroligt bra skick och jag har inte sett ett enda fel på bilen!”Cengiz som importerat en Mercedes C63 AMG

”Över förväntan nöjd med bilen som var i väldigt gott skick. Mitt bästa bilköp hittills.” Magnus om sin BMW 335i 

”Att sedan bilen var finare och i ett bättre skick än förväntat och utlovat, gjorde inte affären sämre.” Greger Emmertz om sin HYMER B 614 husbil

 

Fråga 2 – är det är dyrare att använda importbil.se än att importera själv?

Det beror förstås på hur du räknar – framförallt hur du värderar din egen tid och tryggheten i att inte råka ut för oförutsedda händelser och få en smidig och snabb process. För import av personbil tar vi 19 900kr exkl moms, och för husbil 29 900 kr exkl moms och då ingår alla avgifter, ursprungskontroll, transport,  registreringsbesiktning, kontrollbesiktning, och så vidare.

Vi räknar att det kostar cirka 10.000 kr för en privatperson att åka ner och sen registrera bilen i Sverige. Utöver det tillkommer förstås tiden, ofta 1-2 arbetsdagar. Utöver det är det förstås värt att tänka på tryggheten. Vi har importerat över 1 000 bilar sedan starten 2003 och du råkar inte ut för några oförutsedda händelser. Dessutom kan vi med vårt stora kontaktnät och goda relationer ofta få ett bra pris.

Fråga 3 – blir det tyska menyer i bildatorn? Är stolsvärme standard?

Nej, det går bra att ändra språket i menyer, bilen levereras precis som om den är köpt på Porsche eller Mercedes i Sverige. Fysiskt är det ingen skillnad på bilen mot en svensksåld. Stolsvärme är standard på alla bilar i Tyskland.

 

Intresserad av en bilimport? Kontakta oss – vi svarar snabbt och utan krav.

Kontakta oss gärna, vi svarar snabbt på dina frågor. Läs gärna kundreferenser inom husbilar och personbilar. Läs också gärna mer i vår FAQ om Tysklandsimport.

 

Porsche Panamera GTS 440 hk 8 cyl och 4,8 l

med Inga kommentarer

Porsche Panamera GTS Facelift 2014 med 440 hk, 8 cyl och 4,8 l.

Panamera GTS-versionen har mycket utrustning som standard t.ex. sportavgasystem, PASM och sport Chrono för att nämna något. Vidare är detta exemplaret utrustat med el. Glastaklucka, Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS plus), Backkamera med surround view, Servostyrning plus, Soft Close, SportDesign sidokjolar.
Vi hämtade bilen direkt från Porsche Zentrum i Dortmund där vi är stamkunder sedan många år. De hade sålt bilen ny, haft den på service och innan leverans till oss gjorde de en ny stor service, 111 punkters test och ny besiktning av bilen.

Motsvarande bil i Sverige kostar cirka 160.000 kr mer än den vi hämtade i Tyskland. Vidare är utbudet väldigt mycket större på den tyska markanden, bilarna mer utrustade och i bättre skick.

Behöver du hälp att sälja din nuvarande bil innan vi hämtar nästa från Tyskland? Inga problem, det hjälper vi dig gärna med. Kontakta oss för mer info. Varmt välkomna.

Kunden har nedan svarat på några frågor.

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Första gången jag såg namnet importbil.se var när jag för några år sedan satt och kollade annonser på blocket och jag märkte att många som ville sälja riktigt fina bilar var tydliga med att uppge att den var intagen m h a importbil.se. Detta fick mig att bli intresserad av företaget och då tog jag kontakt med Fredrik.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder vid köp av bil/husbil från Tyskland?
Mycket nöjd! Fredrik är otroligt hjälpsam och kunnig. Servicenivån är skyhög!

Uppfyllde bilen/husbilen dina förväntningar vid import av bil från Tyskland?
Kort sagt JA!

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se vid import av bil från Tyskland?
Absolut. Jag har tagit in två bilar via importbil.se och jag har dessutom rekommenderat företaget till en god vän som importerat sin bil m h a Fredrik. Jag har bara bra saker att säga om bolaget!

Magnus

Läs Teknikens Världs test av Porsche Panamera.

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Importerad Porsche Panamera GTS från Tyskland
Porsche Panamera GTS Facelift 2014 med 440 hk, 8 cyl och 4,8 l.

Mercedes-Benz C 63 AMG S 8 cylindrig motor på 4 liter dubbelturbo och 510 hk

med Inga kommentarer

Mercedes-Benz C 63 AMG S 8 cylindrig motor på 4 liter dubbelturbo och 510 hk.

Marknadens snabbaste sedan från 50-250 km/h. Med avgassystem från AMG-performance blir ingen besviken på ljudet, går även att stänga med en knapp. Enligt fabrik drar den 0,67 l/mil vid landsvägskörning.
Nya modellen av C 63 AMG finns både med S 510 hk och utan S 476 hk. Numera finns det inget performance paket, men väl performance utrustning såsom avgassystem, Ratt, stolar, diffspärr osv.

24 månaders Mercedes Benz Europa-garanti

Bilen hämtade vi direkt från auktoriserad MB-återförsäljare som hade sålt bilen ny. Haft den på service och sen hämtade vi den inkl. 24 månaders MB-Europagaranti.

Utrustning

 • Backkamera
 • AMG Performance ratt, AMG el. diffspärr
 • AMG-Ride kontroll med ställbart chassi i tre nivåer
 • AMG-bromsar och AMG-performance sportavgassystem
 • AMG interiör- och exteriöpaket
 • 19” AMG fälgar
 • AMG Styling
 • Command
 • LED High performance strålkastare
 • Burmeister Surround-Soundsystem
 • Keyless-Go

20 gånger större utbud ger lägre pris och bättre utrustning – kunden sparar 100 000kr

Utrustningslistan när man beställer bilen ny är otroligt lång och valen många. De få bilar som finns i Sverige är generellt dåligt utrustade, men i Tyskland är utbudet minst 20 ggr så stort, bilarna är mer utrustade och priserna är lägre. Denna kund sparar över 100.000 kr.

Hämtad till en stamkund i södra sverige som själv säger att ”den går som ett troll”.

Nedan har kunden svarat på några frågor.

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Detta är den andra bilen jag importerar, så jag kände redan till Importbil.se som jag även anlitade för den första bilen.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder vid köp av bil från Tyskland?
Jag är mer än nöjd, och jag har svårt att se att det skulle kunna lösas bättre eller smidigare på något vis. Jag har varken kunskap, tid eller lust att sätta mig in i allt själv, men med Fredriks hjälp så hittades rätt bil och inte lång tid därefter kunde jag hämta ut bilen med alla dokument i ordning.

Uppfyllde bilen dina förväntningar vid import av bil från Tyskland?
Bilen känns som ny och dessutom med 24 månaders förlängd garanti, så det är svårt för mig att inte vara nöjd.

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se vid import av bil från Tyskland?
Absolut! För mig är det välinvesterade pengar då jag vet att bilen kollas upp av någon som verkligen kan det, och dessutom får jag allt jobb serverat.

Kontakta Oscar

 

Letar du också efter en AMG?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna. Varmt välkomna!

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Läs en test av denna bil i Teknikens Värld

 

Kalkyl: Spara ca 150 000kr på Porsche Panamera

med Inga kommentarer

Jämförelse mellan två snarlika Porsche Panamera

Från svensk respektive tysk bilhandlare

BilmodellPorsche Panamera GTS -14 Facelift (ljusgrå). Importerad fr Porsche Zentrum, TysklandPorsche Panamera GTS -14 (grå). Från Porsche Centrum i Sverige
Årsmodell20142014
Miltal57004610
Utbud i Tyskland/Sverige131 st (22 Mars 2017)3 st på Blocket
Motor4.8 Liters 8-cyl 440 hk4.8 Liters 8-cyl 440 hk
Garanti 12 månders Porschegaranti (gäller i Sverige) 12 månaders Porschegaranti (gäller i Sverige)
UtrustningMugghållare, 20” panamera Sportfälgar, Digitalradio, El. glastaklucka, Mobilförberedd, Homelink garageportsöppnare, borstade alu lister invändigt, LED strålkastare inkl. PDLS Plus, Parkeringshjälp fram + bak + kamera och surround view, PCM Navi, Servostyrning plus, Soft Close, SportDesign sidokjolar, Språkstyrning, Filbytesvarnare, döda vinkelvarnare. En ägare och nyservad med stor service och nybesiktigad ”Black”-helläderinteriör, Skidpåse, Eluppvärmda stolar fram & säten bak, Panamera GTS logo på framdörrar, Mugghållare ovanför handskfack, Led-strålkastare inkl Porsche Dynamic Light System (PDLS), ParkAssist, fram & bak, Servotronic, Golvmattor, Mediaanslutning, PCM Navigation, 20″ Replikafälg, Sv-såld
Läs merHämtad av Importbil.se direkt från Porsche ZentrumBlocketannons (Porsche Center Sthlm)
Prisca 696 000 (körklar i Sverige!) 855 000 kr

 

Kalkyl

 • 69.900 EUR * 9,6 (kurs Mars 2017) = 671 040  kr
 • Körklar i Sverige (transport, avgifter, besiktning, arvode, osv): pris 696 000kr
 • 855 000-696 000 kr = 159 000 kr prisskillnad

Bilarna är snarlika,  tyska bilen har gått 1000 mil mer men mycket välutrustad och du sparar alltså över 150 000kr! Men chansen att få tag på en sån här i Sverige är minimal. Vid senaste sökning Och importerar du med oss får du en smärtfri, snabb och smidig process.

Läs mer eller kontakta oss

Tycker du det låter intressant? Läs gärna någon av våra många referenser. Kanske undrar du över försäkring, garantier osv? Läs gärna vanliga frågor och svar (FAQ).

Du är alltid varmt välkommen att skicka mail till fredrik@importbil.se eller fyll i vårt kontaktformulär

 

Notis

Se kalkylen som ett generellt räkneexempel där vi jämför svenska och tyska marknaden, inte som en jämförelse av dessa specifika handlare som råkar ha bilarna i jämförelsen.

Mercedes C63 AMG – marknadens bästa motorljud?

med Inga kommentarer

Mercedes-Benz C63 AMG sedan, 8 cylindrar, 6,2 liter, 457 hk

och marknadens bästa motorljud? Är där någon bil som hänger med från 50 till 280? Bilen, C63 AMG, är bl.a. utrustade med AMG Drivers Package, vilket innebär att den elektroniska begränsningen är flyttad från 250 km/h till 280 km/h även kallat V-max. Accelerationen är brutal precis som ljudet. Det finns så mycket kraft i denna stora motor på hela 6,2 liter. På utsidan är bilen neutral, i alla fall för ett icke tränat öga, men helt fantastisk att köra.
Vi har hämtat bilen från Daimler AG, d.v.s. tillverkarens egna återförsäljare som finns i de flesta större tyska städer. Högsta nivå av återförsäljare och högre än alla MB-återförsäljare i Sverige. Som vi brukar säga ”bästa stället att handla på”. Du får inte bara den bästa bilen som är testad av Daimlers utbildade ingenjörer utan även 24 månaders garanti, ny besiktning och all service som ska göras inom 6 månader eller 750 mil görs alltid ny innan leverans. Daimler säljer bara de allra bästa exemplaren. Under åren har vi hämtat många bilar från Daimler AG runt om i Tyskland och har bara positiva erfarenheter.

Visste du att AMG:s motor är handbyggda? Det är en mekaniker på fabriken som bygger hela motorn och när han är klar sätts hans namnteckning på en bricka i motorn. Utbudet på AMG-bilar i Tyskland är väldigt stort och priserna är betydligt bättre än här i Sverige.

Här har kunden svarat på frågor angående importen

Hur kom du i kontakt med importbil.se?
Hittade Importbil.se när jag sökte på Google.

Är du nöjd med den service som importbil.se erbjuder vid köp av bil/husbil från Tyskland?

Är väldigt nöjd med allt från första kontakt och tills dess att jag hämtade bilen! Fredrik kollade upp dem bilar som jag länkade till honom och rekommenderade endast dem bästa bilarna efter historik, service och skick!

Valet föll på just denna C63a då den hade all utrustning jag ville ha, årligen servad, låga mil, en tidigare ägare, väldigt fräsch utvändigt som invändigt (har ännu inte kunnat se ett enda  fel på bilen) och att bilen just var från självaste Daimler AG! Sen fick jag med 2 års nybilsgaranti som sträcker sig ända fram till februari 2019!

Fredrik höll all kontakt med säljaren, förhandlade om priset, förhandlade till en service så bilen levererades nyservad, kollade igenom avtalet och gav mig ett OK på att all ser bra ut.

Därefter betalade jag direkt till handlaren (Daimler AG) och inte till Fredrik.

Fredrik beställde biltransport när handlaren fått sina pengar och avtalen i original från mig. Knappt två veckor senare var bilen framme i Lund och Fredrik fick sin del betald!

Även i Lund blev jag väl bemött och upphämtad från tågstationen av Fredriks far till deras ställe och min bil!! En väldigt speciell känsla när man får se sin bil i verkligheten, den stod snyggt parkerad och blänkte efter Ditec-behandlingen som blev utförd innan leverans.

Så det enda man i princip behöver göra är att välja sin drömbil och sen få den körklar inom 2-4 veckor!

Uppfyllde bilen/husbilen dina förväntningar vid import av bil från Tyskland?
Som jag skrev tidigare så är bilen i ett otroligt bra skick och jag har inte sett ett enda fel på bilen! 

Kan du rekommendera andra att anlita importbil.se vid import av bil från Tyskland?
Ja absolut utan tvekan!!

Cengiz

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Begagnad Mercedes-Benz C63 AMG sedan, 8 cylindrar, 6,2 liter, 457 hk köpt i Tyskland
Mercedes-Benz C63 AMG sedan, 8 cylindrar, 6,2 liter, 457 hk

Porsche 911 997 Carrera 3.6 cabriolet. 3.6 liters boxerssexa med 345 hk

med Inga kommentarer

Porsche 911 997 Carrera 3.6 cabriolet.

3.6 liters boxersexa med 345 hk. 2009 års modell och PDK-växellåda inkl. facelift. Porsche 911 997 Carrera
Bilen, är bl.a. utrustad med Porsches sportavgassystem från fabrik med knapp för på och av ljudet.
Bilen har vi hämtat direkt från ett av de cirka 90 stycken Porsche Zentren i Tyskland. Vi är kund på samtliga sedan tidigare och jobbar mycket med just Porsche.

I köpet ingick 12 månaders Europagaranti, ny besiktning (kontrollbesiktning och avgaskontroll som även är godkänd i Sverige) och ny service. Vidare är bilen testad både tekniskt och optisk så innan leverans har två fälgar gjorts vid.

Kunden bor i Götaland och det var hans första, men troligtvis inte sista Porsche. De som väl köpt en Porsche byter väldigt sällan märke, vilket känns helt naturligt då en Porsche är en helt fantastisk bil och inte alls så dyr att äga som kanske många tror. Låg förbrukning, rimliga servicekostnader med ett intervall på 2 år alt. 3.000 mil, bra andrahandsvärde.

Läs en test av bilen i Teknikens Värld

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Begagnad Porsche 911 997 Carrera 3.6 cabriolet. 3.6 liters boxersexa med 345 hk från Tyskland
Porsche 911 997 Carrera 3.6 cabriolet. 3.6 liters boxerssexa med 345 hk

BMW M235i cab, 3 liters sexa på 326 hk

med Inga kommentarer

BMW M235i cab, 3 liters sexa på 326 hk.

Bilen, BMW M235i, är rikligt utrustad med bl.a. Navi Professional, 19” Harman Kardon, el. stolar med minne o.s.v. Vi hämtade bilen direkt hos BMW i Tyskland inkl. 12 månaders BMW Europagaranti och den var även helt nyservad enligt BMW:s föreskrifter.
Hämtad till en ung kund i Skåne.

Är du också intresserad av en cab nu när våren är på ingång? Utbudet på den tyska marknaden är cirka 20 ggr så stort och priserna är lägre. Vi hämtar 15-25 objekt i månaden till kunder runt om i landet. De flesta bilar är från de stora tyska tillverkarna, men efter kunders önskemål hämtar vi även engelska, italienska, amerikanska och asiatiska bilar.

Läs en  test av bilen i Teknikens Värld

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Begagnad BMW M235i cab, 3 liters sexa på 326 hk från Tyskland
BMW M235i cab, 3 liters sexa på 326 hk

 

Audi R8 Spyder 5.2 V10 525 hk

med Inga kommentarer

Audi R8 Spyder 5.2 V10 525 hk

facelift med nya växellådan S-tronic. R8 Spyder är otroligt bra utrusad med bl.a. keramiska bromsar och ett nypris på närmare 200.000 Euro. Hämtad till kund från Stockholm. Vi har kunder i hela landet. Leverans sker vanligtvis på plats hos oss i Lund, men vi kan även ombesörja transport ut till dig som kund i hela landet antingen via biltransport eller personlig leverans.

Då första ägare i Tyskland var Audi själva så har bilen 5 års nybilsgaranti alt. 10.000 mil. Gäller inom hela EU och går via chassinumret. Garantin följer med bilen och inte med ägaren. Innan köpet har bilen även testat på Audis 110 Punkters test och erhållet ett certifikat/diplom.

Söker du också en riktigt häftig sportbil? Utbudet på den tyska marknaden är minst 20 ggr så stort på den här typen av bilar, vidare är de mer utrustade, i bättre skick och priserna är lägre än här i Sverige.

Läs en test av bilen i Teknikens Värld

Kontakta fredrik@importbil.se idag!

Begagnad Audi R8 Spyder 5.2 V10 525 hk
Audi R8 Spyder 5.2 V10 525 hk
1 2 3 4 14